spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Victor Ponta: Am intrat într-o perioadă de normalitate; astăzi decidem dacă UDMR intră sau nu la guvernare

- Advertisement -

România a intrat într-o perioadă de normalitate, în care guvernarea va fi pentru solidaritate, reunificare şi reconstrucţie a ţării, a declarat luni premierul desemnat Victor Ponta, înaintea unei reuniuni a liderilor USL care are loc la Palatul Parlamentului.

„Eu vreau să dau următorul semnal, aşa cum am spus-o de mai multe ori şi în timpul campaniei electorale şi imediat după rezultatul votului, am intrat într-o perioadă de normalitate, care este ciudată, că nu eram obişnuiţi de atâţia ani, şi anume astăzi s-a făcut desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, conform voinţei exprimate de electoratul român. Acum merg să discut cu colegii mei din cadrul USL. Tot astăzi o să ne vedem şi cu cei de la UDMR să decidem dacă intră sau nu în coaliţia de guvernare. Din punctul meu de vedere, miercuri seară se pot alege structurile noului Parlament, joi la prânz eu sunt pregătit cu structura guvernului, candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare îl trimit la Parlament. Joi după-amiază pot fi audiaţi cât de târziu miniştrii şi vineri avem votul în Parlament. Dacă votul Parlamentului este favorabil, vineri la prânz depunem jurământul, sâmbătă avem prima şedinţă de guvern ca să ne apucăm din nou de treabă”, a afirmat copreşedintele USL.

El nu a dorit să răspundă la întrebarea ce ar alege între menţinerea USL şi cooptarea UDMR la guvernare. „Da, mă rog”, le-a răspuns premierul jurnaliştilor.

„Eu repet acum, sunt şi prim-ministru desemnat şi voi avea discuţii cu absolut toate forţele politice din România şi cu cei care nu sunt reprezentaţi în Parlament. USL-ul a câştigat alegerile, USL-ul are dreptul să formeze guvernul şi de aceea am fost desemnat prim-ministru, însă USL nu va guverna ca să-i asuprească pe alţii, ci va guverna invers decât s-a guvernat până acum – şi anume ideea de solidaritate şi de reunificare şi de reconstrucţie a României”, a spus Ponta.

Întrebat ce părere are despre decizia conducerii PNL conform căreia aceasta nu este de acord cu participarea UDMR la guvernare, Victor Ponta a afirmat că nu este comentator politic.

„Din ce în ce mai des aş putea să devin antipatic dacă mă puneţi să devin comentator politic, ce-a zis X…. Nu cred că ăsta este jobul meu, nu sunt comentator politic, eu vă comunic decizii”, a arătat premierul.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.