spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Nordul judetului Vaslui – paralizat

- Advertisement -

Zeci de drumuri nationale si judetene blocate sau pe care circulatia îngreunatã, 34 de localitãti rãmase fãrã curent electric, nouã scoli închise. Acesta este bilantul unei zile de viscol si cãderi de zãpadã în judetul Vaslui, situatie care a depãsit puterea de interventie a autoritãtilor.

Judetul Vaslui, la primele ore ale diminetii, este în continuare rupt de nordul tãrii. Asta, datoritã faptului cã principalele cãi de comunicatie, respectiv drumurile nationale DN 24 Vaslui – Codãesti, DN 24 B Crasna – Albita si DN 2F Vaslui – Bacãu. Pe alte douã drumuri nationale, DN24B, Crasna – Husi – Albita si DN24, Albita – Iasi circulatia este restrictionatã pentru vehicule cu masa mai mare de 3,5 to. Începând cu orele 09.00 s-a deblocat DN 15 D Vaslui- Roman. Mai multe drumurile judetene sunt blocate, cum ar fi DJ 247 Codãesti- Dãnesti, DJ 248 A Todiresti- Rafaila; DJ 244 H Viisoara- Banca; DJ 244 D Husi- Bunesti; DJ 207 H Vaslui- Chitoc. SC Lucrãri Drumuri si Poduri Vaslui anuntã cã, pe unele portiuni de drumuri judetene zãpada are o grosime de 1 – 1,5 m, fiind necesarã interventia cu utilaje grele tip autofrezã. Urmare a acestor probleme, Comandamentul Judetean de Iarnã atentioneazã toti conducãtorii auto sã nu porneascã la drum dacã nu este absolut necesar. În cazul în care cãlãtoria nu poate fi amânatã, trebuie luat în calcul si riscul întreruperii circulatiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie sã lipseascã tot ceea ce este necesar în caz de înzãpezire.

Iarnã grea!

Un numãr de 9 scoli sunt raportate ca fiind închise, în localitãtile Tãtãrãni, Bunesti- Averesti, Fãlciu, Albesti, Fâstâci, Oltenesti, Rebricea, Todiresti, Ghermãnesti. EON Moldova anuntã cã un numãr de 34 de localitãti din judetul Vaslui au rãmas fãrã energie electricã. Interventia echipelor EON este îngreunatã datoritã zãpezii si ghetii, acest lucru determinând accesul mai putin rapid la instalatiile afectate. Se actioneazã în continuare pentru remedierea acestor avarii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.