spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

SALVĂRI BLOCATE, AVIOANE ÎNTÂRZIATE ȘI ȘOSELE ÎNCHISE DIN CAUZA ZĂPEZII

- Advertisement -

Ambulanța Bacău a fost solicitată să intervină pentru preluarea unui sugar de 10 luni, din Parincea, sat Năstăseni. “Bebelușul prezintă scaune cu sânge. De vreo zece zile este așa și familia a sunat astăzi pentru un sfat medical. Asistenta care a preluat cazul a decis să trimită o mașină. La cei mici, diareea și mai ales scaunele cu sânge sunt foarte periculoase, pentru să se deshidratează. Problema e că nu știm dacă poate ajunge ambulanța în sat. Nu se poate urca acolo. Poate o căruță să ne ajute să preluăm copilul”, ne-a declarat operatorul de serviciu de la Ambulanță.

Contactat telefonic, primarul din Parincea, Guță Știucă, a dat asigurări că va face tot posibilul să ajute la salvarea sugarului: “Drumul a fost deszăpezit ieri. Până în mijlocul satului se poate intra. Apoi e o pantă mai greu de urcat, dar îl poate coborî cu o căruță. Dacă e cazul îi ajutăm și noi cu un tractor sau cu o mașină 4X4.”
Cătălina CHIFU

Întârzieri și la cursele aeriene

Două curse care au plecat dimineață de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău au avut întârzieri la decolare din cauza ninsorii. “Cursele de Torino și Bologna au întârziat la plecare 40 de minute, respectiv 50 de minute”, a declarat Lucian Sion, director tehnic la Aeroportul Bacău.

Drumuri închise temporar din cauza zăpezii

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău anunța duminică după-amiază că un drum național și trei drumuri județene erau închise temporar. Este vorba despre DN 2F Bacău – Vaslui, închis temporar, situație în care era permis doar accesul riveranilor. “Solicitarea a venit din partea autorităților vasluiene, întrucât sunt probleme în județul vecin. De filtrul polițiștilor trec doar persoanele care fac dovada că locuiesc în Bacău. Înspre Vaslui nu este permis deocamdată accesul. Un echipaj de poliție rutieră este prezent în comuna Buhoci, pentru a monitoriza zona. Închise temporar mai sunt DJ 241 Izvoru Berheciului, DJ 241D Lipova și DJ 241A Obârșia, unde zăpada este viscolită”, a precizat agentul de poliție Raluca Ciobanu, purtător de cuvânt la IPJ Bacău. Echipajele de intervenție ale jandarmilor și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău sunt pregătite să acționeze la solicitare. “Mașinile sunt echipate, rezervele de intervenție sunt în dispozitiv, iar dacă vin solicitări de la Prefectura Bacău, vom acționa în consecință”, a spus mr. Marius Țăranu, ofițer de relații publice la Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Bacău. La dispeceratul ISU Bacău, continuă să sosească solicitări prin apelul unic de urgență 112, pentru localitățile Lipova, Plopana (Valea Caselor), Obârșia, Colonești (Spria). Cea mai mare concentrare de forțe de intervenție era pe drumul județean DJ 241, unde acționau echipaje de la Serviciul Public Județean de Drumuri Bacău. (R.I.)

Circulație restricționată pe două drumuri naționale

Pe drumurile din județul Bacău se circula ieri în condiții de iarnă fără blocaje sau localități izolate. Pentru evitarea blocajelor din cauza viscolului, prefectul județului a dispus restricționarea circulației pe drumurile DN 2F spre Vaslui și DN 241 Izvorul Berheciului – Colonești, până duminică după-amiază. Aceasta a fost valabilă pentru toate tipurile de autovehiculele, deoarece drumarii au lucrat intens pe aceste proțiuni de drum pentru degajarea zăpezii. În zonă s-a circulat anevoios, pe un singur sens de circulație. Toate drumurile au fost monitorizate de comandamentul de iarnă.

Cod galben de ninsori

Ninsorile continuă, iar după-amiază s-au transformat în lapoviță din cauza temperaturilor ușor ridicate, de până la -2 grade Celsius. Peste noapte și luni dimineață a fost favorizată formarea poleiului. Meteorologii au emis cod galben de ninsori și intensificări de vânt până luni la ora 10.00, în special în zona de Nord și Nord – Est a județului, granița cu județele Vaslui și Neamț.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.