spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Ce Boureanu voia deputat de Husi!

- Advertisement -

Lamentãrile penibile ale „bãiatului cu muci în frezã”

Cu o sãptãmânã în urmã, Cristian Boureanu zâmbea frumos prin satele din Colegiul de deputati Husi, sperând cã va mai fi votat încã o datã de oamenii amãrâti din zonã. Acum, când visul de a ajunge parlamentar pe meleagurile Vasluiului s-au spulberat, Boureanu plânge în fata colegilor de la Bucuresti, acuzând mai mult sau mai putin voalat mãsurile pripite luate în timpul guvernãrii PDL, la care a pus si el umãrul. Ieri, fostul deputat democrat-liberal a acuzat fosta conducere PDL pentru mãsurile de austeritate luate în perioada 2009-2011, uitând sã spunã cã a fost printre cei care au votat aceste mãsuri nepopulare. Fostul parlamentar de Arges a fost atacat în permanentã de liderii USL cât timp a fãcut campanie în Husi. „Cine este acest Boureanu care împarte duminica sarmale prin orasul Husi? A mai împãrtit el vreodatã sarmale husenilor, chiar nu mai are niciun pic de rusine? De când este în România, a mai împãrtit vreodatã sarmale în Husi? Nu, dar acuma ne ia pe toti de prosti si crede cã nu ne dãm seama ce urmãreste”, îl acuza Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, în timpul campaniei electorale.

Ieri, la sedinta Colegiului Director al PDL, Boureanu si-a vãrsat nãduful pentru esecul din campania electoralã dusã în judetul Vaslui, în colegiul din Husi. „Reducerea salariilor cu 25% s-a fãcut pentru cã, la momentul respectiv, nu am avut puterea, desi se discutase din toamnã, de când trebuia fãcut bugetul, inclusiv în BPN, sã reducem salariile cu 10%, cum se discutase cu Fondul Monetar. Iar decizia a fost luatã sub presiunea domnului presedinte Bãsescu, pentru cã se ducea tara de râpã. Atentie! Nu îl acuz, dar vedeti cum se raporteazã. Guvernul nu o lua si atunci am luat decizia si am redus pe sase luni în aceeasi anvelopã bugetarã cu 25% pentru cã n-am putut sã reducem când trebuia cu 10%. Sã mã corecteze cineva dacã nu s-a vorbit în BPN chestia asta. Mai mult decât atât, pentru cã unii ministri nu aveau capacitatea intelectualã si nu aveau nervi sã reducã diferentiat, propunerea prin care, tot în BPN s-a spus: Ok, reducem cu anvelopa salarialã, dar lãsati-ne sã tãiem la ãia care au salarii de 80 de milioane sau de 150 mai mult, si la amãrâtii ãia care au salarii de 10 milioane sau de 12 milioane sã nu tãiem deloc sau mai putin, era tot o chestie politicã de voturi si o chestie corectã. Pentru cã unii ministri n-au vrut sã-si asume rãspunderea sau nu puteau sã facã aceastã analizã, si pentru cã decizia s-a luat prea târziu, am tãiat cu 25% în luna mai”, a strigat Boureanu.

Pensionarii, vechea poveste…

Pe acelasi ton, cel care era atât de optimist la începutul campaniei electorale cã va scoate un scor electoral bun la Husi este acum îndârjit împotriva colegilor de partid. Probabil, discutiile cu miile de locuitori ai Husului l-au fãcut sã vadã lucrurile altfel. „Eu vã spun de ce am redus pensiile. Pentru cã am fãcut-o pompieristic si nu s-a uitat nimeni cã între sapte milioane patru sute si zece milioane, apropo de profesionalism, sunt cei mai multi dintre pensionari, 80%. Pentru cã am fãcut-o fãrã discernãmânt si pentru cã nu s-a gândit nimeni la momentul respectiv dupã ce am fãcut dreptate pentru pensionari… Atentie! Noi am fãcut dreptate pentru pensionari! Domnul Stolojan si doamna Mona Muscã au folosit asta în campanie. Am crescut pensiile si am omorât dupã aia tot electoratul, inclusiv cei cãrora le-am crescut pensiile au fost afectati: cei cu trei milioane jumate, din CAP, un milion trei sute, si ãia spuneau cã le-am scãzut pensiile”, a mai spus acesta. „Al cincilea lucru, ministerele date pe criteriul regional. Deci, nu cât de bun e ãla pe care îl propune filiala, cu cel mai bun rezultat. Ci, domnule, am trimis eu, de la mine de la judet, Parchetul? Îl luati, nici nu îl verificati, nu vã uitati la el si îl puneti ministru. În toatã lumea, ministerele se dau pe douã criterii: fie e om politic national si îl cunoastem, cã dacã nu îl cunoastem, când vine si spune ceva nu se uitã nimeni la el. La 1% notorietate, nu poti sã faci politici nationale si mai ales nu poti sã tai pensii sau salarii si alte chestii de genul ãsta. Al doilea criteriu este sã fie cunoscut de public ca profesionist în domeniul lui si atunci poate sã nu fie lider politic. Poti sã îl iei de pe stradã, l-ai pus acolo, toatã lumea stie cã Isãrescu e bun de trimis. El la orice orã e solutia perfectã”, a completat fostul deputat PDL.

Boureanu recunoaste cã au votat prosteste

„Sistemul de vot uninominal. Noi am jucat la cacealma, dar am jucat bine la început poker. Domnule, uninominal noi sustinem. La un moment dat ne-am dat seama cã se împute. Hai sã fim seriosi! De ce am rãmas cu sistemul ãsta de vot? Pentru cã nu am vrut noi sã înghitim un pic de rahat si sã propunem noi alt sistem. Pentru cã cine stie discutiile cu alte partide, stiti bine cã si PSD si PNL ar fi admis un sistem proportional cu listã nationalã, eventual pe modelul german. Da? Dar noi n-am vrut sã mâncãm rahatul pe care l-am împroscat pe pereti. Ei ne-au spus: „Propuneti voi!”. Dimpotrivã, am crescut miza la poker si am spus: „Nu, domnule! Primul ales, primul pe listã!” – Cristian Boureanu, fost candidat PDL pe colegiul de deputati Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.