spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

ÎN JUDEȚUL BACĂU SE CIRCULĂ ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

- Advertisement -

Nu există drumuri blocate, dar se circulă greu pe 12 drumuri județene. În următoarele 24 de ore temperaturile vor atinge minime de – 18 °C.

Pe șoselele din județul Bacău, pe parcursul nopții s-a lucrat la înlăturarea zăpezii, iar la această oră pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil cu zăpada bătătorită. S-a acționat și se acționează în continuare cu 34 de utilaje cu răspânditor de material antiderapant și lamă și cu trei încărcătoare frontale. Pe parcursul nopții de miercuri spre joi, a nins pe spații extinse. S-au semnalat intensificări ale vântului, iar cantitățile de precipitații au ajuns până la 15 l/mp. De asemenea, temperaturile înregistrate în județ pe parcursul nopții au fost între – 6 °C și – 10 °C. Cu toate acestea, nu sunt drumuri blocate și nu au fost semnalate evenimente rutiere deosebite, dar se circulă în condiții de iarnă. Pe 12 drumuri județene circulația este deocamdată îngreunată de stratul de zăpadă care s-a depus în timpul nopții.

Drumurile afectate sunt: Pădureni – Gura Văii (DJ 207 F), comuna Buhuși, Baraj – Galbeni (DJ 252 D), Sărata – Onești (DJ 119), Soci – Găiceana (DJ 252), Recea – Răcătău (DJ 252 A), Corbasca – Gherdana (DJ 252 C), Parincea – Năstăseni – Poieni (DJ 252 B), Lehancea – Giurgiuoana (DJ 241 F), Gioseni – Bazga (DJ 252 B), Rădoaia – Dumbrava (DJ 206 B), Răchitișu – Pădureni (DJ 118 B) și Urechești – Sascut – Berești (DJ 219 A). În municipiile, orașele și comunele județului se acționează și astăzi pentru curățarea rețelelor stradale de zăpadă și la îmbunătățirea condițiilor de trafic, în special în zonele urbane.
De asemenea, sunt funcționale 13 spații pentru persoanele fără adăpost, unde în special pe timpul nopții sunt asigurate condiții de cazare, hrană și asistență medicală.
Pentru următoarele 24 de ore temperaturile vor scădea considerabil, minimele urmând să atingă valori de până la – 15 °C – 18 °C.

Restricțiile rutiere au fost ridicate în Bacău

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău a anunțat joi dimineață că au fost ridicate restricțiile de circulație impuse pe drumul național DN2, din satul Bogdan Vodă, comuna Săucești, până în municipiul Roman, județul Neamț. Restricțiile de circulație au fost impuse miercuri seară de autoritățile județene, în condițiile în care zăpada și viscolul au creat probleme în trafic. Astfel, mașinile cu tonaj mai mare de 3,5 tone au fost oprite miercuri seară în localitatea Bogdan Vodă, până în momentul în care utilajele de deszăpezire au intervenit pentru îndepărtarea zășezii de pe șosea.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.