spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Expozitie de datini si obiceiuri de iarnã, la Palas Mall

- Advertisement -

În asteptarea sãrbãtorilor de iarnã, clientii Palas Mall pot admira o impresionantã expozitie de obiceiuri si traditii de sezon, iar prichindeii se pot întâlni, zilnic, cu Mos Crãciun.

Pânã pe 28 decembrie 2012, vasluienii care se aflã ori au trecere prin Iasi sunt invitati la Palas Mall sã viziteze o expozitie aparte despre datinile de iarnã practicate în judet. În piateta Intersport din mall, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi prezintã „Expozitia de Mãsti si Traiste”. Admiratorii traditiilor strãmosesti se pot delecta cu frânturi din istoria datinilor prin intermediul celor 23 de mãsti realizate de creatorul popular Bogdan Bârzu. Obiectele de artizanat sunt reprezentative pentru zona Hârlãului si ilustreazã simbolurile jocurilor tematice mostenite: urs, mosneag, doctor, cioban, cãldãrar etc. Expozitia din Palas Mall cuprinde si peste 20 de traiste ale creatorilor populari din comunele Ruginoasa, Miroslãvesti, Fântanele, Scânteia si altele. Pentru pasionati, lucrãrile mesterilor vor fi completate de fotografii cu alaiurile de colindãtori, din arhiva organizatorului.

Nãzdrãvanii au motive de fericire la Palas Mall. Mosul îi asteaptã zilnic pe cei mici, în intervalul orar 18.00 – 20.00, în cartierul sãu din zona Atrium. Pãrintii care vor sã se asigure cã cei mici îl vor întâlni personal pe Mos Crãciun, se pot programa gratuit pe site-ul www.palasmall.ro. Simpaticul bãtrânel va sta la dispozitia lor în perioada 17 – 23 decembrie, între orele 17.00 – 21.00, iar pe 24 decembrie, în intervalul 13.00 – 16.00. Echipa Nikon Yellow Store va fi acolo pentru a fotografia gratuit cele mai frumoase clipe alãturi de Mos Crãciun. Prichindeii mai au o sansã sã-si vadã împlinite dorintele din acest an. Palas Mall va premia cea mai frumoasã scrisoare pentru Mos Crãciun dintre cele lãsate de cei mici în cutia postalã din Atriumul Palas Mall, pânã pe 22 decembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.