spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

DIICOT: Patru poliţişti din judeţul Olt, acuzaţi de şantaj, evaziune fiscală şi spălare de bani

- Advertisement -

Patru poliţişti din judeţul Olt au fost puşi sub acuzare de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova pentru şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat al DICOT emis miercuri, Laurenţiu Ilie Lazăr, comisar-şef de poliţie în cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigarea Fraudelor, este liderul unui grup infracţional organizat, constituit din 24 de învinuiţi, printre care se mai află un alt comisar-şef şi doi inspectori principali de poliţie din cadrul aceluiaşi serviciu.

Poliţiştii sunt acuzaţi că au efectuat acte de cercetare penală în cauze economice faţă de persoane din mediul de afaceri din judeţul Olt în scopul determinării acestora să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu o societate comercială din municipiul Slatina, administrată de soţia lui Ilie Lazăr.

Ulterior, profitând de funcţiile deţinute, poliţiştii au efectuat în mod abuziv cercetări faţă de funcţionari publici din cadrul DGFP Olt, APIA Olt sau Direcţia Vamală Craiova, care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitări formulate de societăţile comerciale protejate de membrii grupării.

Sub coordonarea ofiţerilor de poliţie, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi.

În aceeaşi cauză mai sunt cercetaţi opt funcţionari din cadrul DGFP OLT, în sarcina cărora se reţine că au aprobat în mod ilegal pentru o societate comercială din judeţul Olt rambursări de TVA în cuantum de aproximativ 3.000.000 lei.

Prejudiciul total cauzat este evaluat la suma de peste 1 milion de euro.

Miercuri, procurorii DIICOT efectuează 19 percheziţii domiciliare la imobile aparţinând învinuiţilor, în judeţele Olt şi Dolj.

La sediul DIICOT vor fi audiate 30 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de DGA, SRI şi DGIPI.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.