spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Iarna grea: Mobilizare generala pentru deszapezirea orasului

- Advertisement -

Zeci de utilaje au iesit marti dimineata pe strazile principale din municipiu pentru a inlatura mormanele de zapada adunate pe marginea drumului sau printre masini. Salariatii de la Urban Serv, de la Directia de Servicii Publice, Sport si Agrement dar si cinci firme private au actionat pentru indepartarea zapezii de pe carosabil dar si de pe trotuare.

Victor Construct, Conrec, Aquaterm, Domaco si Total Impress Grup sunt firmele private care vor fi platite pentru activitatea prestata cu un tarif similar celui perceput de Urban Serv conform caietului de sarcini din contractul de deszapezire.
„In cursul zilei de azi (N.R. marti) utilajele private sunt raspandite in mai multe zone ale orasului pentru a indeparta zapada adunata pe marginea carosabilului, dar si pentru a fluidiza cu precadere sensurile giratorii. Aceasta va fi transportata pe centura veche de la Pacea”, a declarat viceprimarul municipiului, Cosmin Andrei.
Marti s-a actionat pe Strada Grivita cu Tudor Vladimirescu in trei sensuri giratorii, cel de la Imparat Traian cu Tudor Vladimirescu, iesirea inspre Savenilor, sensul giratoriu Grivita cu Tudor Vladimirescu si al treilea sens giratoriu de la Mall cu Grivita. Un alt traseu a fost pe Tudor Vladimirescu, de la intersectia cu Victoriei pana la sensul giratoriu din Grivita, apoi Calea Nationala cu Petru Rares pana la mall, dar si Calea Nationala de la intersectia cu Uzinei pana la mall, strada Primaverii, Bulevardul Mihai Eminescu.
„De asemenea, salariatii Directiei de Servicii Publice actioneaza pe Pietonalul Unirii impreuna cu o alta firma care nu strica pietonalul”, a mentionat viceprimarul.
Cat priveste modul in care cei de la Urban Serv au actionat pe strazi, Cosmin Andrei sustine ca, tinand cont de situatia pe care o au, utilajele pe care le au, este multumit. „Daca aveau mai multe utilaje, mai multi oameni, sigur era altfel. Le-am transmis sa-si imbunatateasca parcul auto si ne-au raspuns ca vor raspunde solicitarii anul viitor, functie de buget”, a spus Cosmin Andrei.
Cu toate masurile luate, viceprimarul municipiului este convins ca nu poate fi multumita toata lumea, dar ca prioritate au strazile principale. „Cetatenii de pe strazile secundare trebuie sa aiba putina rabdare pentru ca ajungem si acolo. Prima data se deszapezesc strazile principale. Nu putem sa-i multumim pe toti. Toata lumea vrea ca in momentul in care ninge sa aiba deszapezita straduta lui, indiferent care ar fi ea. Sunt niste prioritati si trebuie sa tinem cont ca a nins incontinuu. Cu material antiderapant nu se poate interveni decat atunci cand se opreste ninsoarea”, a declarat Cosmin Andrei.

La o singura trecere a utilajelor in careul de salubrizare „se topesc” 100.000 de lei
Careul de salubrizare al Urban Serv masoara in municipiu 900.000 mp suprafata carosabila si 330.000 mp trotuare. La o singura cursa sunt utilizate 30-35 tone de material antiderapant si 11 tone de clorura de calciu. O singura trecere a utilajelor Urban Serv pentru actiunea de deszapezire in careul de salubrizare, suprafata care cuprinde 900.000 mp carosabil si 300.000 mp trotuare, implica cheltuieli de aproximativ 100.000 ron.
„In jur de 65.000-70.000 lei costa materialul antiderapant, clorura de calciu si 10.000 – 12.000 lei costa manopera. Costurile sunt pentru intreg careul de salubrizare, iar aici sunt cuprinse aproape toate strazile din municipiu, cu cateva exceptii”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
Urban Serv a pus la dispozitie pentru deszapezire un numar de 12 utilaje, 10 pentru carosabil si 2 pentru trotuare.
Pe langa de aceasta societate s-au mai alaturat cinci firme private in actiunea de deszapezire din municipiu, care au pus la dispozitie 26 de utilaje.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.