spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Mircea Toader (PDL): Nu sunt pentru demiterea lui Vasile Blaga şi a conducerii partidului

- Advertisement -

Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că la şedinţa Colegiului Director al partidului de vineri nu va susţine demiterea lui Vasile Blaga şi a conducerii formaţiunii politice.

‘Nu sunt pentru demiteri, toate aceste măsuri luate pe picior fără analiză nu fac altceva decât lucruri rele. Eu nu sunt de acord ca astăzi să începem să scoatem săbiile din teacă. Până la urmă vorbim de o conducere validată de o Convenţie Naţională şi pe ea mergem. Dacă se va stabili altceva, vom vedea la momentul oportun. Acum nu este bine să luăm decizii pripite’, a spus Toader.

Deputatul PDL consideră că numai o analiză la ‘rece’ poate stabili parcursul partidului în perioada următoare.

‘Avem un parcurs de făcut pe următoarea perioadă de patru ani. Trebuie făcută o analiză la rece şi nu la cald. Nu poţi, astăzi, să stabileşti nişte măsuri, fără să ştii obiectivele de viitor. Sunt voci nemulţumite, întotdeauna după alegeri se întâmplă astfel de lucruri. Ciclul electoral următor este cu intermitenţe la doi ani, europarlamentare şi prezidenţiale, apoi locale şi parlamentare. Trebuie să ne gândim foarte bine cum pregătim aceste alegeri, pentru că întotdeauna finalizarea unor alegeri este punctul de început pentru următoarele’, a afirmat Toader.

Parlamentarul a precizat că la Colegiul Director se va face analiza rezultatelor la parlamentare, dar şi a modului cum va funcţiona partidul în opoziţie.

‘La Colegiul Director va fi o analiză a alegerilor, a condiţiilor în care s-au desfăşurat, a modului în care a funcţionat Alianţa, a drumului pe care îl avem de parcurs pe viitor. Trebuie să fim foarte activi, să monitorizăm actul de guvernare, să intervenim atunci când sunt derapaje şi, categoric, vor fi, pentru că puterea te îmbată, pentru că puterea la acest nivel absolut este foarte periculoasă şi pentru societate şi pentru democraţie. Sper ca parlamentarii PP-DD să intre şi ei în opoziţie şi să putem să creăm un Parlament cu un nucleu puternic de opoziţie. Noi ne pregătim de opoziţie. Trebuie de pe acum să fim lucizi, să ştim să avem un comportament de partid de opoziţie şi ştim să facem opoziţie poate mai mult decât să fim la putere’, a declarat Toader.

Deputatul PDL a mai spus că va fi nevoie de o alianţă de dreapta, dar pe altă ‘gândire’ decât ARD.

‘Din punct de vedere politic, crearea unei alianţe de dreapta a fost benefică sau cel puţin asta a fost gândirea, însă nu s-au putut asimila foarte bine celelalte partide şi, practic, ARD a fost confundat cu PDL. Eu m-am lovit de acest lucru în campania mea electorală, unde n-am fost asimilat decât cu PDL, nicidecum cu ARD şi trebuia să explic ce înseamnă ARD. Eu cred că o construcţie de dreapta, gândită mult mai clar pe o perioadă de patru ani poate fi benefică, cu condiţia ca fiecare partid care va intra pe lângă PDL să înţeleagă că una este forţa unui partid organizat şi alta a unui partid apărut pe hârtie’, a spus Toader.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.