spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Constanţa: Referendumurile pentru extracţia gazele de şist nu s-au validat

- Advertisement -

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anunţat luni dimineaţă că Referendumul pentru consultarea populaţiei în privinţa exploatării gazelor de şist, prin fracturarea hidraulică a scoarţei terestre, nu s-a validat.

‘Nu am îndeplinit procentul de participare de 50,1 % din totalul populaţiei cu drept de vot şi astfel că rezultatele referendumului nu pot fi omologate, referendumul în sine nu poate fi validat, din păcate. Ne mai trebuiau vreo 2000 de voturi pentru a trece pragul. Asta este, nu înţeleg de ce concetăţenii mei nu sunt preocupaţi de viitorul lor, al copiilor,eu ca primar am avut obligaţia să le ofer şansa să-şi spună părere. Dacă nu i-a preocupat acest lucru, asta este. Nu ştiu dacă se justifică repetarea referendumului. Doar nu o s-o facem la infinit’ – a precizat primarul Mangaliei.

Referendumul nu a fost validat nici la Costineşti, unde prezenţa la urne a fost de doar 49,7%, o situaţie similară înregistrându-se şi la Limanu, unde doar 39,19 % din populaţia celor trei localităţi aferente comunei (Vama Veche, 2 Mai şi Limanu) s-au decis să-şi afirme opţiunea în legătură cu instalarea platformelor pentru exploatarea gazelor de şist, în această zonă turistică.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.