spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Vocea Romaniei ar putea fi din Iasi

- Advertisement -

Iasul are trei reprezentanti in concursul national Vocea Romaniei. Cea mai exotica aparitie este Julie Mayaya, ieseanca pe jumatate congoleza. Aseara ea a trecut in etapa urmatoare, fiind preferata publicului. Julie a terminat Liceul de Informatica din Iasi si o facultate de matematica si informatica din Bucuresti. Ambii parinti au absolvit facultatea de automatizari si calculatoare. Totusi, Julie canta la petreceri pentru a-si castiga traiul.

Julie Mayaya s-a nascut in Iasi, locul in care a facut gradinita, scoala generala si liceul. Acum jumatate de an, era o persoana necunoscuta pentru publicul larg, insa acum nu mai conteneste sa raspunda mesajelor de incurajare pe care le primeste de la admiratori. A decis, in urma rugamintilor venite din partea prietenilor, sa isi incerce norocul la emisiunea „Vocea Romaniei” si, de la saptamana la saptamana, se apropie tot mai mult de finala de pe 26 decembrie, pana la care mai sunt trei etape. Viata sa este insa una ca oricarei alte fete. Este romanca, desi culoarea pielii sale este mult mai inchisa, fiind rodul dragostei dintre un congolez si o ieseanca.

O informaticiana care canta la nunti

Julie a ajuns prima data in Republica Democrata Congo la varsta de 17 ani. Tatal sau, om de afaceri, lucreaza acolo, iar in Romania vine doar de doua ori pe an. Mai are trei frati si in fiecare va­canta de vara obisnuiesc sa mearga in Africa pentru a-si vizita rudele din partea tatalui. Singura exceptie a fost anul acesta, cand a ramas in Bucuresti si a inceput pregati­rile cu echipa de la „Vocea Romaniei”. Peste noapte, a ajuns o vedeta pe care o cunosc toti romanii. „Primesc sute de mesaje de incurajare pe site-urile de socializare si o multime de telefoane. Ma bucur ca lumea ma place si este alaturi de mine. Sper sa nu dezamagesc pe nimeni”, povesteste Julie. Desi acum se afla in lumina reflectoarelor in fiecare zi de marti, ieseanca are o viata obisnuita, atunci cand luminile se sting. A terminat Liceul de Informatica „Grigore Moisil”, a absolvit Facultatea de Mate­ma­tica si Informatica a Universitatii „Spiru Haret” din Bucuresti, acolo unde s-a mutat acum cativa ani cu chirie. Isi castiga singura existenta, cantand la nunti, botezuri si petreceri si se considera o fire modesta. „Sunt luni in care nu am bani sa platesc chiria, mai ales atunci cand nu se or­ga­ni­zeaza foarte multe petreceri si nunti, precum in post”, spune tanara. Prima data a cantat la cinci ani, iar de atunci muzica a devenit pasiunea sa. „Prima mea iesire pe scena a fost in clasa a cincea. Impreuna cu colegele mele am cantat la un eveniment pentru copiii bolnavi de SIDA. A fost un fiasco total, un dezastru, dar toata lumea ne-a aplaudat. Ca profesionist am ince­put sa cant in clasa a noua, iar mai apoi am facut parte din diferite trupe”, afirma ieseanca.

A cantat alaturi de Iulian Canaf

Tatal ei a avut cateva obiectii la me­seria de cantareata, dar in cele din urma a decis sa isi sustina fiica. „El si mama mea au terminat Facultatea de Auto­matica si Calculatoare si ar fi vrut ca si eu sa pun pe primul plan studiile, insa muzica ra­mane singura mea preferinta. Mai am si alte pasiuni, precum inotul si tenisul, dar nimic nu se compara cu placerea de a canta”, povesteste Julie. Participarea lui Iulian Canaf in prima editie a emisiunii i-a dat Juliei curaj sa mearga si ea pe scena de la „Vocea Romaniei”. „Eu am cantat mult timp cu Iulian si m-am bucurat cand l-am vazut acolo, mi-a dat un impuls. Mi-a fost teama ca nu se vor intoarce scaunele, dar am fost foarte emotionata cand am vazut ca toti patru ma vor in echipa lor”, afirma ieseanca. L-a ales pe Horia Brenciu ca antrenor deoarece, in opinia sa, el este omul pentru spectacole, pentru concerte, iar acelasi lucru isi doreste sa devina si ea. La fiecare emisiune, fratii sai au emotii si urmaresc cu nerabdare momentul live pe care sora lor il are de sustinut. „E emotionat. Normal ca o sustinem si ii suntem alaturi”, spune Carmel Ma­yaya, fratele Juliei. Acesta vorbeste cu mandrie de Julie, desi nu sunt frati decat de pe tata. Atunci cand merge la fotbal, prietenii il intreaba mereu ce a mai facut tanara in concurs, iar Carmel le raspunde cu zambetul pe buze ca inca este acolo, in locul in care isi doreste. „Eu si fratii mei avem mame diferite, dar asta nu ne impiedica sa fim alaturi unii de altii. Mergem odata la tata, iar cand iesim in oras ne distram mereu. Parintii mei au divortat, iar tata s-a recasatorit cu mama fratilor mei”, afirma tanara.

Nu a avut nevoie de solar

Culoarea pielii a reprezentat uneori o problema pentru concurenta ieseanca, pentru ca era diferita, iar oamenii o priveau cu uimire. Ea insa considera ca tot raul este spre bine. „Nu ma gandesc ca sunt discriminata. Oamenii sunt doar curiosi si multi se uita cu apre­ciere la mine. Am avut colege care ma invidiau pentru pielea mea inchisa, deoarece el trebuiau sa mearga la solar pentru a se bronza. De multe ori, prietenii imi spuneau sa mergem pe jos acasa pentru ca se simteau bine cand toata lumea se uita spre noi. Mie imi place sa fiu in centrul atentiei, asa ca m-am acomodat repede cu privirile altora spre mine”, spune Julie. Desi are doar 26 de ani, ieseanca se simte implinita. „Am tot ce imi doresc. Nu ma laud cu o situatie materiala extraordinara, dar am un prieten care ma intelege, o relatie buna cu rudele mele si o cariera in ascensiune. Orice se va intampla la emisiune nu conteaza, eu tot voi lupta pentru visul meu, iar experienta pe care am capatat-o aici este uimitoare”, povesteste Julie. Daca va castiga marele premiu, un contract si suma de 100.000 de euro, tanara vrea sa-si cum­pere un apartament in Bu­curesti, pentru a nu mai plati chirie si sa-si deschida un studio, axandu-se pe o cariera muzicala. „Eu ma vad in finala. Important este sa crezi in calitatile pe care le ai. Sansele scad cu fiecare emisiune care trece, pentru ca au ramas cei mai buni concurenti. De toti mi-e teama, dar eu voi fi de acum mult mai buna decat am fost inainte”, po­vesteste ieseanca. Cand avea cinci ani, Julie se visa Miss Univers, mai apoi, in adolescenta, se vedea pe o scena mare, inconjurata de oameni care o aplauda, iar acum, cu cateva sapta­mani inainte de finala de pe 26 decembrie, ieseanca spera ca va fi ea Vocea Romaniei.

––-

Trei ieseni in lupta pentru premiul de 100.000 euro

Julie Mayaya nu este singura ieseanca care a reusit sa ridice publicul in picioare la „Vocea Romaniei”. Alaturi de ea, in competitie au ajuns si Ciprian Teodorescu, si Cezar Dometi. Ciprian face parte din echipa Loredanei Groza, iar antrenorul lui Cezar este Marius Moga. Ciprian Teodorescu este arhitect si a reusit sa atraga in fiecare emisiune laudele celor trei antrenori. Ieseanul Cezar Dometi a impresionat juriul inca de la auditii, cand a ales sa interpreteze o piesa cunoscuta semnata de Adele.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.