spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Vremuri grele: In loc de prima de Craciun, concedieri masive la Nova Apaserv

- Advertisement -

Celor mai multi dintre angajatii Societatii Nova Apaserv, apropierea sarbatorilor de sfarsit de an nu le aduce bucurie in suflet, asa cum ar fi firesc, ci teama pierderii locului de munca. La operatorul de apa, de luni de zile se lucreaza intr-un stres greu de imaginat, fiecare salariat intrebandu-se daca nu isi va vedea numele pe lista celor trimisi in somaj.

In jur de 40-45 de salariati mai trebuie sa paraseasca societatea, spun sefii operatorului de apa, pentru a se ajunge la numarul de 415 angajati, cat prevede organigrama societatii. Directorul general al societatii, Gabriel Carlan, sustine ca ultima transa de disponibilizari va fi de fapt o concediere colectiva. Asta dupa ce, pana acum, cei pusi pe lista pentru trimiterea in somaj nu au intrat la disponibilizari colective.
Pe de alta parte, ieri dimineata, vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu declara ca nu este deloc agreata ideea disponibilizarii colective, care ar insemna parcurgerea mai multor pasi legali si tergiversarea procesului de reducere a numarului de salariati.

„Mie mi se pare ca iar se incearca, vorba romanului, sa se intinda pelteaua. La 1 ianuarie 2013 societatea trebuie sa aiba 415 salariati, iar o concediere colectiva ar insemna sa mai tragem de timp vreo doua-trei luni, pentru ca sunt niste pasi de parcurs in mod obligatoriu. Trebuie notificata cu o luna inainte Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar mai sunt si alti pasi de facut. Noi nu avem timp de asa ceva si vom merge ca pana acum, cu concedieri sub 30 la suta in fiecare luna”, declara, ieri dimineata, vicepresedintele CJ, Gheorghe Sorescu.

Dupa o intalnire dintre sefii CJ si ai operatorului de apa, care a avut loc ieri in jurul amiezii, directorul Gabriel Carlan declara ca pana la urma se ramane la varianta concedierii colective.
„Ramanem la concedierea colectiva, am discutat asta si se pot parcurge pasii legali incat sa ne incadram pana in ianuarie. Nu am anuntat inca oamenii, dar in cateva zile isi vor primi preavizele. Am mers pe criteriile prevazute in Contractul Colectiv de Munca la stabilirea celor care vor fi trimisi in somaj. Cei cu abateri profesionale sunt primii care au fost trecuti pe lista. Este adevarat ca s-a lucrat in stres in ultima perioada, dar cei care stiu ca si-au facut intotdeauna treaba cum trebuie, s-au achitat de sarcinile de serviciu, nu au de ce sa stea cu frica in san”, sustine directorul Gabriel Carlan.

Pe de o parte se disponibilizeaza, pe de alta parte se infiinteaza o noua Directie de control
Sefii Consiliului Judetean spun ca urmeaza sa se infiinteze in cadrul aparatului CJ o structura noua, Directia de Apa si Canal, care sa controleze activitatea Societatii Nova Apaserv.
„Nu este neaparat sa facem angajari. Putem regandi aceasta noua structura in cadrul aparatului existent. O structura ca si Directia de investitii si drumuri. Trebuie sa fie cineva care sa coordoneze si sa urmareasca indeaproape activitatea de la Nova Apaserv ca lucrurile sa nu mai scape de sub control, sa mearga pe fagasul cel bun. Greu am reusit sa dirijam lucrurile acolo spre calea cea buna”, a spus vicepresedintele Gheorghe Sorescu.

Reprezentantii CJ sustin ca implementarea proiectului de peste 100 de milioane de euro impune o astfel de monitorizare atenta a ceea ce se intampla la operatorul de apa.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.