spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Trei morţi şi cinci răniţi, tragedie pe şoseaua E85, la Urecheşti

- Advertisement -

Doi tineri de 18 ani, unul din Gura Caliţei şi altul din Dumbrăveni, au murit după tragicul accident produs pe E 85, la Urecheşti, în noaptea de duminică spre luni. Şoferul care a provocat tragedia a lăsat în urmă o fată în clasa a noua. Printre victime se află şi doi cetăţeni chinezi
Trei persoane au murit şi cinci au ajuns la spital în urma unui grav accident rutier produs în noaptea de duminică spre luni, pe şoseaua E 85, la Urecheşti. Totul s-a petrecut după ce un autoturism Fiat s-a tamponat cu o dubă Peugeot Boxer. Poliţiştii au stabilit că Ilie Voicu, 44 ani, din Dumbrăveni, în timp ce conducea maşina Fiat, a depăşit un TIR, a pătruns pe contrasens unde s-a izbit cu un Peugeot înmatriculat în Suceava, condus regulamentar de Mihai Mitocariu, 25 ani, din Fălticeni. În urma impactului a rezultat decesul şoferului Fiatului, dar şi a doi tineri de 18 ani, aflaţi în Fiat. Mădălin Ţandără, din Gura Caliţei, şi Alexandru Tudorache, din Dumbrăveni, au murit în ciuda eforturilor de resuscitare. În Fiat se aflau şi două tinere. Elena Tania Chiru, 18 ani, din Focşani, a ajuns în comă la spital. Aceasta a fost transferată la Bucureşti. Cu răni uşoare a scăpat prietena lui Alexandru Tudorache. Silvia Paraschiv, 17 ani, din Dumbrăveni. Fata le-a povestit poliţiştilor că şoferul Fiatului i-a sunat duminică seara şi i-a întrebat dacă nu au treabă la Focşani. Au plecat împreună la plimbare şi pe drum i-au luat şi pe ceilalţi doi tineri. Printre victime s-au aflat şi pasagerii din Peugeot. Chen Janghua, 52 ani, din China, rezident în Suceava a fost rănit grav. Zhang Weimin, 37 ani, din China, rezident în Fălticeni, Şi Valeriu Stoica, 33 ani, din Fălticeni au fost răniţi uşor.
La faţa locului au ajuns şi echipajele de descarcerare care au scos trei persoane rămase blocate în autoturism. „Şoferul, pasagerul din dreapta acestuia, cât şi un altul aflat pe bancheta din spate au fost scoşi de pompieri şi preluaţi de echipajele SAJ. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au avut efectul dorit, aceştia fiind declaraţi decedaţi. În urma accidentului, alte şase persoane au fost rănite, acestea fiind preluate de echipajele Serviciului de Ambulanţă”, ne-a precizat lt. Cristina Duţă, de la ISU Vrancea.

“Parcă voia să se sinucidă!”

Şoferul Peugeotului, care a scăpat ca prin minune cu răni uşoare, a povestit poliţiştilor că Fiatul a depăşit TIR-ul, apoi a intrat pe contrasens. Suceveanul a spus că a avut practic impresia că şoferul maşinii ce venea din contrasens voia să intre cu orice preţ în el. “A fost o depăşire neregulamentară, după care şoferul Fiatului a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu Peugeotul. În urma impactului, motorul maşinii Fiat a fost aruncat la aproximativ cinci metri. Accidentul s-a produs pe o ploaie torenţială. După ce a depăşit TIR-ul, Fiatul a mai parcurs 50 de metri după care a pătruns pe contrasens. Şoferul Peugeotului ne-a declarat că a încercat să evite impactul, a făcut cateva manevre, dar totul a fost în zadar. Avea impresia că şoferul din Fiat parcă voia cu orice preţ să intre în el, să se sinucidă”, ne-a spus comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere. Se pare că ploaia torenţială a contribuit din plin la producerea acestei tragedii. Nu este exclus ca autoturismul Fiat să fi derapat pe carosabilul umed.

Lacrimi la Gura Caliţei

Familia lui Mădălin Ţandără, tanărul de 18 ani decedat în urma acicdentului, a primit şocată vestea. “Am fost coleg de generaţie cu părinţii lui. Era o familie deosebită. Chiar m-am întalnit săptămana trecută cu mama lui şi mi-a povestit că Mădălin este un copil cuminte, care învaţă bine, dar care ajută şi la treburile gospodăreşti. E cumplit ce s-a întamplat! I-am văzut pe părinţi. Erau distruşi! Nu ştiu dacă vreun cuvant le poate alina suferinţa! Mai ales că era singurul copil. Este o familie cu o ţinută morală deosebită şi e mare păcat pentru ce s-a întamplat”, ne-a spus Nicuşor Ţandără, primarul comunei Gura Caliţei. În ciuda potrivirii de nume, victima nu are nicio legătură de rudenie cu edilul.

Fată de clasa a 9-a rămasă singură acasă

Şi localnicii din Dumbrăveni erau afectaţi de cele întamplate. Cele două persoane decedate erau văzute bine în localitate. Ilie Voicu, 44 ani, şoferul Fiatului, şi Alexandru Tudorache, 18 ani, urmează a fi înmormantaţi în zilele următoare. “Şoferul maşinii a mai fost plecat în Italia. Avea o frizerie în satul Dragosloveni. Soţia sa era plecată în Italia, iar bărbatul stătea cu fata lui, elevă în clasa a 9-a. Tanărul de 18 ani terminase şcoala şi era un copil cuminte. E o mare tragedie”, ne-a spus Ionel Tîlvăr, primarul din Dumbrăveni. Prietena lui Alexandru Tudorache, care a scăpat cu răni uşoare, a povestit poliţiştilor că au plecat duminică noapte spre Focşani, unde aveau de rezolvat o problemă. Cei cinci pasageri din Fiat urmau să se întoarcă imediat spre casă. Accidentul de luni este unul dintre cele mai grave din ultimii ani, după cel produs în 2002, în comuna Străoane, unde au murit cinci tineri, după ce o maşină Espero a doborat trei copaci.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.