spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Sfarsit de saptamana umbrit de accidente rutiere grave

- Advertisement -

La sfarsitul saptamanii trecute, mai multe persoane au ajuns la spital dupa ce au fost ranite in accidente rutiere petrecute pe drumurile din judet. Cel mai grav eveniment rutier a avut loc vineri, pe DE 58, langa podul de peste Siret. In urma acestuia, un tanar de numai 20 de ani s-a ales cu un picior amputat.

La sfarsitul saptamanii trecute mai multe persoane au ajuns la spital dupa ce au fost ranite in accidente rutiere petrecute pe drumurile din judet. Cel mai grav eveniment rutier a avut loc vineri, pe DE 58, langa podul de peste Siret. In urma acestuia un tanar de numai 20 de ani s-a ales cu un picior amputat.
In jurul orei 11.00, Ionut F., de 19 ani, din municipiul Botosani, sofer incepator, in timp ce conducea un autoturism Renault Megane Scenic pe DE 58, in afara localitatii Vladeni, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile unui carosabil umed si, intr-o curba, a pierdut controlul volanului. Astfel a lovit parapetul metalic din stanga drumului ce delimiteaza carosabilul. Dupa impact, autoturismul s-a rasturnat pe camp, unde diferenta de nivel este de trei metri fata de drum.
Impactul a fost atat de puternic incat autoturismul a rupt parapetul metalic. Din nefericire, o bucata de tabla a patruns in masina, sectionandu-i practic un picior unui tanar aflat pe locul din dreapta. De altfel, la fata locului a fost nevoie de interventia unui echipaj al descarcerarii, Florentin A. fiind scos din masina in stare extrem de grava. Transportat la spital de o ambulanta, tanarul a ramas fara piciorul drept, medicii luptandu-se sa-i fie salvat celalalt.
Cand soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. Ionut F. va fi cercetat de politisti pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa.
Tot vineri, in jurul orelor 09:00, Gheorghe B. de 45 ani, din municipiul Botosani, conducea un autoturism marca Ford pe str. Primaverii, din directia Str. Sucevei catre Bd. G. Enescu. Ajuns la intersectia cu str. Curcubeului, orbit de soare, soferul nu a observat pieton care traversa strada regulamentar pe trecerea pentru pietoni din zona si l-a acrosat frontal. Victima, Aurica U., de 66 ani, din municipiul Botosani, a fost transportata la Spitalul Judetean Botosani pentru ingrijiri medicale.
O ora si jumatate mai tarziu, Rodica O., de 27 ani, din satul Oroftiana, comuna Suharau, in timp ce conducea un autoturism Daewoo Matiz, in localitatea Suharau, la iesirea dintr-o succesiune de curbe, pe un carosabil umed, a evitat lovirea unui caine, pierzand controlul volanului. Asa a ajuns in santul de pe sensul opus de mers, lovind apoi, frontal, un cap de pod si rasturnandu-se pe carosabil. in urma accidentului, a fost avariat autoturismul si ranita usor conducatoarea auto, precum si fiica sa, O.L., de 7 ani. Fetita ocupa locul din dreapta spate.

In jurul orelor 15.30, Iulian C., de 36 ani, din municipiul Botosani, in timp ce efectua manevra de mers inapoi cu un auto marca Volkswagen pe str. Octav Onicescu din municipiul Botosani, a accidentat-o pe Virginia D., de 63 ani, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. in urma accidentului femeia a fost ranita usor, aceasta fiind transporta la Spitalul Judetean.
Alt accident s-a petrecut pe raza localitati Bobulesti. Dorin O., de 31 ani, domiciliat in Stefanesti, in timp ce conducea un autoturism Renault Espace pe DN 24 C, pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile unui carosabil acoperit cu mazga, a pierdut controlul asupra volanului, parasind partea carosabila si ajungand intr-un pom de pe marginea dreapta a drumului. In urma impactului a rezultat ranirea conducatorului auto si a Mariei T., de 17 ani, din localitatea Bobulesti, pasagera pe locul din dreapta fata, care au fost transportati la Spitalul Judetean Botosani. La unitatea medicala judeteana, conducatorul auto O. Dorin a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool in aerul expirat, dupa care i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

„Fata de conducatorul auto au fost intocmite acte procedurale sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si vatamare corporala din culpa, cauza urmand a fi solutionata procedural”, a precizat inspector principal Anca Silion Arama, purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.