spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Zile însîngerate

- Advertisement -

Minivacanta de 1 decembrie, în care foarte multi nemteni s-au relaxat, a reprezentat pentru cadrele medicale de la Serviciul de Ambulantă dar si pentru politisti ori reprezentanti ai ISU, o perioadă grea, avînd de răspuns multor solicitări grave. Sirul nenorocirilor a debutat încă de vineri. O femeie de 73 de ani, din Tîrgu Neamt, a suferit un infarct miocardic masiv si a fost dusă la spital pentru a fi stabilizată. Din caza stării foarte grave, s-a decis să fie transferată la un spital din Iasi, iar pentru ca transportul să se facă cît mai rapid a fost solicitat un elicopter. De Sfîntul Andrei, o bătrînă de 90 de ani, din Tîrgu Neamt era cît pe ce să sfîrsească în casă, după ce aparatamentul în care locuia a luat foc. Femeia a fost salvată de pompieri, iar cadrele medicale de la Ambulantă au diagnosticat-o cu intoxicatie cu fum si atac de panică. Pacienta a rămas internată în Spitalul Tîrgu Neamt. Minivacanta de 1 decembrie a început prost si pentru o femeie de 47 de ani, venită împreună cu familia în statiunea Durău. Aceasta a plecat vineri după amiază într-o plimbare pe Ceahlău, dar a călcat gresit si si-a rupt glezna. A fost nevoie de interventia salvamontistilor pentru a o coborî de pe munte. În jurul orei 17.00 pacienta a ajuns în statiune de unde a fost preluată de un echipaj al Ambulantei care a dus-o la Spitalul Judetean, unde a fost diagnosticată cu fractură a gleznei.
Ziua Natională a debutat sîngeros, pentru că la putin timp după miezul noptii, cadrele medicale de la Ambulantă au fost solicitate să acorde primul ajutor unui bărbat care încercase să se sinucidă. Omul, în vîrstă de 65 de ani, din Brosteni, judetul Suceava, s-a înjunghiat cu un cutit în zona inimii pe fondul unor conflicte cu familia. Pentru că cel mai apropiat echipaj medical era din Neamt, cadrele medicale de la noi au preluat pacientul. „Nu mai există demult limitări teritoriale, prioritatea fiind salvarea vietii, deci intervine cine este cel mai aproape. Pacientul respectiv pierduse foarte mult sînge, fiind în soc hemoragic. După ce a fost stabilizat, din cauza stării sale foarte grave, a fost transferat direct la Iasi“, a precizat medicul Letitia Damoc, managerul SJU Neamt.
Sîmbătă dimineată, la Stejaru, a fost găsit căzut în stradă un bătrîn de 84 de ani. Medicii care au ajuns acolo au constatat că pacientul era deja decedat, cauza mortii fiind un infarct.

Bătaie în trafic

Tot sîmbătă, un bărbat de 33 de ani, din Dămuc a ajuns la spital după ce a căzut de pe casă în timp ce făcea unele reparatii. Pacientul a fost diagnosticat cu multiple traumatisme si cu fractură de femur, rămînînd internat la Spitalul Judetean. Din nefericire, la acest sfîrsit de săptămînă s-au produs si numeroase accidente rutiere. Cel mai grav s-a înregistrat sîmbătă seara, în jurul orei 19.30, pe raza localitătii Costisa. Mihai F., de 51 de ani, se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis si fără să se asigure, moment în care a fost lovit de autoturismul condus de Mihail B., de 52 de ani, din Piatra Neamt. În urma impactului, pietonul a decedat pe loc. Un alt eveniment rutier, înregistrat în noaptea de 1/2 decembrie, pe DN 15, în comuna Zănesti, s-a soldat cu rănirea unei persoane. Totul a pornit de la un conflict în trafic între un conducător auto si pasagerii altui autoturism. Cele două persoane implicate, printre care care si unul dintre conducătorii auto, se aflau sub influenta băuturilor alcoolice. Mihai C., de 25 de ani, din Zănesti, conducea un autoturism pe DN 15, pe directia Bacău-Piatra Neamt. În comuna Zănesti, între Mihai C. si pasagerii unui alt autoturism, condus de Marian M., de 28 de ani, a avut loc un conflict în trafic. Cei doi soferi nu s-au multumit numai cu injuriile adresate reciproc, drept pentru care au oprit masinile pentru a transa disputa. Din autoturismul condus de Marian M. a coborît Ioan L., de 25 de ani, din Piatra Neamt, care s-a dus glont la portiera stînga fată a primului vehicul, unde a avut o altercatie cu Mihai C. La scurt timp, zănesteanul a demarat în trombă, tîrîndu-l pe Ioan L. pe o distantă de circa 200 de metri. Spre norocul său, victima a scăpat cu leziuni usoare. Politistii au constatat că Ioan L. avea în aerul expirat o concentratie de 0,98 mg/l alcool pur. De asemenea, s-a constatat că soferul Mihai C. avea o alcoolemie de 0,62 mg/l în aerul expirat. Cel din urmă a avut si el nevoie de îngirjiri medicale, în urma tratamentului primit din partea celorlalti pasageri din masina condusă de către Marian M. Politistii au întocmit un dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avînd în sînge o alcoolemie peste limita legală si părăsirea locului accidentului.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.