spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Miracol al medicinei si al puterii credintei

- Advertisement -

• familia unui sătean din Ion Creangă a ridicat o troită în semn de cinstire a Sfîntului Nectarie Taumaturgul • oamenii spun că stiinta medicilor, credinta si rugile făcute la moastele sfîntului grec au dus la însănătosirea miraculoasă a unui copil • rezolvarea unei afectiuni presupunea imobilizarea în ghips a picioarelor pustiului timp de 20 de luni • totul s-a terminat cu bine după numai sase luni •

Vasile Enea, din Ion Creangă, este cunoscut ca fiind capul unei familii de oameni cinstiti si gospodari, ai căror copii au reusit în viată. Casa lui Vasile Enea nu poate trece neobservată pentru cei ce ajung în satul Ion Creangă, privirea fiind atrasă atît de curtea spatioasă plină de personaje de poveste viu colorate din ipsos care încîntă privirea trecătorului în timp ce casa sare în ochi nu prin mărime ci prin bunul gust arhitectural si functional. Membrii familiei s-au convins prin proprie experientă că fericirea nu înseamnă a detine mari valori materiale pentru că sănătatea este mai presus de orice etalon al bunăstării. Recent, pe 9 noiembrie, familia Enea a sfintit o troită la intrarea în comună, pentru a multumi Sfîntului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Un sobor de patru preoti a oficiat slujba de sfintire în prezenta credinciosilor prezenti în număr mare pentru a cinsti împreună o minune a Sfîntului care s-a înfăptuit în familie. Este vorba de însănătosirea miraculoasă a nepotului cel mare a lui Vasile Enea, lucru care s-a petrecut, după cum spuneau oamenii, dincolo de priceperea medicilor si datorită credintei în cele sfinte.
Asa cum observă toti trecătorii, curtea casei Enea pare mai degrabă o curte a unei grădinite în care cei mici se pot simti ca în lumea basmelor. Această aură de prosperitate si fericire o completau nepotii ce animau curtea bunicului Vasile, care se mîndrea si cu primul nepot născut, Vasilică Sebastian, al fiului Iulian. Numai că linistea familiei din Ion Creangă a fost supusă la grele încercări. Nepotul Sebastian, în vîrstă pe atunci de 5 ani, a început să aibă probleme la mers. Piciorul drept parcă se disloca din sold fără să fi suferit vreun accident. Părintii au mers la medicii din Roman care au dat un diagnostic năucitor: osul femural „scapă“ din încheietura soldului existînd pericolul ca la orice efort al micutului să iasă efectiv din locul său si să se rupă. Solutia propusă de medicii ortopezi ar fi rezolvat problema, dar totodată presupunea si schimbarea modului de viată a copilului. Sebastian ar fi trebuit operat si, fiind în crestere, în fiecare an să treacă prin chinurile altor interventii chirurgicale.
Iar despre jocurile dragi lui precum fotbalul si alergatul prin curtea bunicilor nici nu mai putea fi vorba. Părintii si bunicii au vrut să audă si părerea altor medici si au luat drumul Capitalei în speranta găsirii altei solutii salvatoare. Înainte de a merge la Bucuresti bunicii si-au pus speranta si în Dumnezeu, rugîndu-se pentru binele nepotului lor iar la sfatul Părintelui Iustin, de la Mănăstirea PetruVodă, au urmat cu încredere si sperantă solutia dată de medicul de la Spitalul „Maria Sklodowska Curie“ Budimex. Pentru a evita operatia, medicii bucuresteni au propus o solutie pe termen lung ce presupunea imobilizare pentru 20 de luni în ghips a picioarelor micutului Sebastian, fără a da însă sperante de reusită de 100%. În timp ce copilul se afla cu picioarele imobilizate în ghips părintii si bunicii nu au încetat a se ruga pentru binele lui. Punîndu-si speranta si în credintă toti membrii familiei au decis să facă un pelerinaj în insula grecească Eghina, pentru a se ruga Sfîntului Ierarh Nectarie Taumaturgul – Vindecătorul de boli. Odată întorsi din pelerinaj, Sebastian si părintii săi s-au oprit la spitalul din Bucuresti pentru consultul periodic iar, în urma examinării făcute de medici, s-a constatat că micutul s-a refăcut complet după numai sase luni de chinuitoare imobilizare în ghips. Copilul poate acum să joace fotbal cu prietenii săi iar la agapa crestină organizată de bunicul său după sfintirea troitei închinate binefăcătorului său a uimit mesenii cu pofta de viată si zburdălniciile sale. Mănăstirea Sfînta Treime din insula amintită este cunoscută mai ales pentru păstrarea moastelor Sfîntului Nectarie. Recent canonizat de către Biserica Ortodoxă a Greciei, sfîntul a fost episcop de Pentapole si ctitor al Mănăstirii Sfînta Treime din insula Eghina.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.