spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

MUNICIPIUL BACĂU: TREI NOI PROIECTE DE INFRASTRUCTURĂ CU FONDURI EUROPENE

- Advertisement -

Primarul Romeo Stavarache și ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, au semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea zonelor Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței și I.L. Caragiale – Milcov – intersecție strada Letea. Viceprimarul Dragoș Luchian a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea Căii Moinești.

Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” a găzduit ieri un nou eveniment important pentru comunitatea băcăuană. Aici s-au semnat două contracte de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii urbane, în cadrul a două proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Bacău și unul de execuție lucrări. Este vorba de reabilitarea străzilor Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței, I.L. Caragiale – Milcov – intersecție strada Letea și de execuție a lucrărilor de modernizare a Căii Moinești. Primele două contracte au fost semnate de primarul Romeo Stavarache și ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, iar cel de execuție de către viceprimarul Dragoș Luchian și Adrian Dospinescu, reprezentantul consorțiului câștigător, condus de SC Conextrust SA. Proiectele însumează aproape 20 de milioane de euro și sunt finanțate din fonduri europene.

La eveniment au mai participat Nicu Marcu, expert în finanțe, Constantin Apostol, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Est, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, prefectul Claudiu Șerban, viceprimarul Mihai Șuștac și Cosmin Necula. Evenimentul a început cu prezentarea tuturor proiectelor și vizionarea unui film care a prezentat macheta Căii Moinești până la intersecția cu strada Energiei.

“Aceste ultime două proiecte pe care le semnăm astăzi întregesc cele șapte proiecte din Planul de Dezvoltare a orașului, proiecte în principal pe infrastructură. Ele vor schimba în bine calitatea vieții în municipiul Bacău. Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea lor, proiecte atât de importante pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Romeo Stavarache. Ministrul Eduard Hellvig s-a arătat onorat să fie prezent în Bacău a doua oară, tot la un eveniment important, de semnare a unor contracte pe fonduri europene. El a făcut o radiografie a absorbției la nivel național de fonduri de la UE, arătând că Bacăul este un model de bune practici. “Aceste proiecte vor avea un impact deosebit asupra confortului băcăuanilor. Sunt sigur că administrația locală se va implica la fel de mult în atragerea de fonduri pentru anveloparea blocurilor. La nivelul Regiunii N-E sunt 22,8 milioane de euro”, a declarat ministrul Hellvig. A urmat semnarea contractelor. La final, primarul de Comănești, Viorel Miron, a semnat și el un proiect de 11 milioane de euro pentru modernizarea oașului pe care îl conduce.

Proiecte de 20 milioane de euro

Proiectul de reabilitare a Căii Moinești însumează 24 milioane de lei. Cel de modernizare a infrastructurii urbane în zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței este de 18,89 milioane de lei, iar cel de reabilitare a zonei I.L. Caragiale – Milcov – intersecție strada Letea ajunge la 30,1 milioane de lei. În aceste proiecte vor intra ca lucrări asfaltarea străzilor, iluminat public, o pasarelă nouă la Mărgineni, podul peste Trebeș sau reabilitări trotuare și piste de bicicliști. În total, municipiul Bacău a atras circa 20 milioane de euro.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.