spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Femeia aflată la originea scandalului Petraeus nu mai este consul onorific al Coreii de Sud

- Advertisement -

Coreea de Sud a anunţat marţi demiterea din funcţie a consulului său onorific în Statele Unite ale Americii, Jill Kelley, femeia care s-a aflat în centrul scandalului soldat cu demisia directorului Agenţiei Centrale de Informaţii /CIA/, David Petraeus.

„Urmăm procedura în vigoare pentru a-i retrage această funcţie. Nu este de dorit ca ea să-şi asume respectivul post din cauza scandalului” în care a fost implicată, a declarat pentru AFP un reprezentant al Ministerului de Externe de la Seul.

Jill Kelley /37 ani/, organizatoare de evenimente pentru ofiţeri de rang înalt la baza militară americană Tampa /statul Florida/, a fost numită în luna august consul onorific la recomandarea Ambasadei Coreii de Sud în SUA.

Deşi această funcţie nu conferă niciun fel de imunitate, pe plăcuţa de înmatriculare a automobilului tip Mercedes pe care îl conducea Jill Kelley era inscripţionat titlul de „consul onorific”.

Jill Kelley a declanşat scandalul care l-a costat demisia pe generalul David Petraeus, după ce a depus o plângere la FBI în care se declara hărţuită prin intermediul e-mailurilor.

FBI a descoperit că mesajele proveneau de la Paula Broadwell, biografă şi fostă amantă a lui David Petraeus, geloasă pe legăturile existente între Jill Kelley şi celebrul general.

Petraeus a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea CIA.

În acelaşi scandal a fost implicat şi şeful coaliţiei internaţionale în Afganistan, John Allen. Acesta este vizat de o anchetă a Pentagonului pentru corespondenţă „deplasată” cu Jill Kelley.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.