spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Este stabilit: Trei dintre persoanele decedate in accidentul din Italia sunt din Botosani

- Advertisement -

Autoritatile italiene au stabilit clar si cum s-a produs accidentul de tren care a avut loc sambata in regiunea Calabria si care a dus la moartea a sase romani. S-a stabilit cu certitudine ca trei dintre persoanele decedate sunt din Botosani. Raportul urmeaza sa fie inaintat Biroului Procuraturii, care a deschis un dosar pentru comiterea infractiunilor de ucidere din culpa s accident de tren.

Potrivit anchetatorilor, accidentul a avut loc atunci cand cei sase muncitori romani au terminat treaba si au urcat la bordul unui Fiat pentru a reveni la locul de cazare. Ei au mers pe un drum pe camp si au ajuns la linia de cale ferata, care taie perpendicular calea de acces. Trecerea peste calea ferata era asigurata cu doua porti a caror gestionare este incredintata unor agenti economici, printr-un acord cu Caile Ferate de Stat. Prima poarta era deschisa, iar a doua era inchisa cu trei lacate. Cheia, spun investigatorii, se afla la un alt roman care a fost deja audiat. Fiatul a trecut de prima poarta, dar cand a ajuns pe linia de cale ferata, persoana cu cheia nu a reusit sa deschida a doua poarta la timp, iar autoturismul a fost lovit in plin de trenul regional. Trei din cele sase persoane ucise in accident sunt din Botosani. Autoritatile botosanene, respectiv cei de la Serviciul Comunitar de Eliberare a Pasapoartelor Simple Botosani, au primit o informare oficiala de la cele italiene prin care este confirmat decesul celor trei botosaneni. Au murit Manuela saramet, de 18 ani, din Bobulesti, Madalin Dumitru Doroftei, de 23 de ani, din Trusesti si Georgel Cantea, de 41 de ani, din Hudesti. Desi initial s-a vehiculat informatia ca ar mai fi o victima din Copala, nimeni de la primaria localitatii sau de la nivelul autoritatilor judetene nu stia ieri vreun detaliu in acest sens.
Sase oameni au murit, sambata, in urma accidentului produs in sudul Italiei, cand un microbuz a incercat sa treaca linia de cale ferata in dreptul localitatii Toscano, fiind lovit in plin de un tren. Masina a fost tarata pe o distanta de 600 de metri dupa coliziune, dupa ce a fost lovita in plin de trenul regional care transporta doar 12 pasageri, toti nevatamati. Potrivit presei din Italia, imediat dupa producerea accidentului angajatii unei societati de pompe funebre au provocat un scandal la fata locului, dupa ce, in graba de a interveni si a ridica trupurile neinsufletite, au scapat un cadavru jos. Membrii familiei celor decedati le-au reprosat acest lucru, atragandu-le atentia ca cei decedati merita respectati, banii castigati de pe urma interventiei nefiind mai importanti decat omenia.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.