spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Mare atenţie! Prin Vrancea umblă falşi inspectori OPC care cer şpagă!

- Advertisement -

Două femei şi un bărbat care pretind a fi comisari de la Protecţia Consumatorilor au păcălit pană acum trei firme din judeţ. Pretinşii comisari au găsit nereguli şi au cerut şpagă pentru a “închide ochii”
“Ţeapă” de zeci de milioane de lei vechi de la o echipă de falşi comisari de la Protecţia Consumatorilor! Comercianţi din Focşani şi din judeţ au fost înşelaţi de persoane necunoscute, acestea prezentandu-se drept comisari de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJCP) Vrancea. Pretinşii controlori, respectiv două femei şi un bărbat, au studiat, cel mai probabil, terenul şi au mers la societăţi la care au găsit diverse probleme. Pentru a nu încheia procesul verbal de constatare urmat de amendă, farsorii au solicitat şpagă, pe care au şi primit-o, după care au dispărut fără urmă. Cazul se află în prezent şi în atenţia Poliţiei, după ce plangerile reprezentanţilor au fost redirecţionate de la CJPC Vrancea la IPJ.
O angajată de la o firmă de anvelope a reclamat faptul că, la jumătatea lunii trecute, două femei şi un bărbat au intrat în incinta societăţii, s-au prezentat ca fiind comisari şi, în urma unor nereguli găsite, i-au spus angajatei că o amendează. “Cand au venit, au prezentat o legitimaţie, la care ce-i drept nu am fost foarte atentă, dar în orice caz cred că se pot falsifica foarte uşor. Am vorbit mai mult cu una dintre cele două femei şi, după ce ne-au spus că amenzile cumulate pot ajunge chiar şi la zece mii de lei, am ajuns la o înţelegere. Era vorba de un fel de amendă mai mică, o şpagă în definitiv. Decat să luăm triplu, am preferat să dăm 3.000 de lei, bani pe care i-am dat şi fără nicio chitanţă. Ştiu că au venit cu o maşină, dar nu am apucat să vedem nici autoturismul şi cu atat mai puţin numărul”, ne-a spus una din angajate.
Al doilea “buf” a avut loc la un magazin din Goleşti, unde echipa de falşi comisari a ajuns pe 1 noiembrie. Sub pretextul că nu era afişat programul de lucru, aceştia au solicitat o şpagă de 300 lei. Cand vanzătoarea le-a spus că nu are ataţia bani, impostorii s-au mulţumit cu 100 lei şi cu cinci pachete de ţigări. Conform conducerii de la OPC Vrancea, un al treilea caz în care au acţionat falşii comisari s-a petrecut la un magazin din Mărăşeşti.

Adevăraţii comisari au delegaţie de serviciu şi se legitimează

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor atenţionează şi ei comercianţii să nu dea bani persoanelor aflate în control. “În ultima perioadă, au fost înregistrate tot mai multe semnale din judeţ privind apariţia unor falşi comisari ai protecţiei consumatorilor. Din relatările operatorilor economici, este vorba de o echipă formată din 3 persoane, două femei şi un bărbat, care nu se înregistrează în registrul unic de control şi solicită diverse sume pentru a închide ochii la aşa-zise nereguli. Atenţionăm operatorii economici că niciun comisar al CJPC Vrancea nu are voie să solicite sume sau avantaje de natură materială, nu deţine în posesie chitanţier pentru a ridica sume de bani în contul unor eventuale amenzi”, transmite Dumitru Dilă, şeful CJPC.
Acesta ne-a spus că astfel de cazuri nu au mai avut loc de la începutul anilor 2000. Comisarii instituţiei au obligaţia de a se legitima înainte de începerea controlului, legitimaţiile de control având număr de înregistrare identic cu numărul ştampilei deţinute de comisar. Din nefericire, anul trecut, un angajat al CJPC Vrancea, comisarul Costel Voinea, a fost trimis în judecată pentru că a cerut şi a primit şpăgi de la diverse societăţi comerciale. Dosarul se află în stare de judecată.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.