spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Nu se micsoreazã, nu se mãresc, taxele si impozitele locale rãmân neschimbate

- Advertisement -

Consiliul local a decis, pentru vasluieni, anul 2013 nu aduce modificãri în ceea ce priveste contributia acestora fatã de bugetul local. Taxele si impozitele locale rãmân neschimbate. Acest lucru a fost stabilit ieri, în cadrul sedintei lunare a alesilor locali

Autoritãtile locale au stabilit ca dãrile locale pe care vasluienii vor obligati sã le plãteascã în 2013 sã rãmânã la acelasi cuantum ca si în 2012. Propunerea de mentinerea a acelorasi valori pentru taxele si impozite locale apartine primarului municipiului Vaslui „Proiectul taxelor si impozitelor locale pentru anul 2013 este un punct deosebit de important al ordinii de zi , va trebui sa purcedem la drum si sa aplicam taxele si impozitele locale atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice, pentru a constitui veniturile pe 2013. La aceasta data, din veniturile totale, taxele si impozitele reprezinta aproximativ 22 milioabe lei, aproximativ 12% din tot bugetul. Pentru ceilalti bani, depindem de impozitul pe venit, de cota din TVA si de alte surse. Trebuie ca si în 2013 sa gãsim toate solutiile de atragere de noi surse de finantare. Am atras de la UE circa 230 mliarde lei, speram ca suma atrasa sã fi mai mare in anul urmator. Este pentru al patrulea an consecutiv în care Consiliul local mentine mentine constanta valoarea acestora. Principiul nostru este acela cã mai binem mentinem un procent mai mare de incasare, decât sã mãrim taxele si impozitele locale, ducând persoanele fizice si juridice în incapacitate de platã”, a explicat primarul Vasile Pavãl.

Micsorarea taxei pentru autorizatiile de constructii, respinsã de CL

În cadrul dezbaterilor pe marginea cuantumului taxelor si impozitelor locale a apãrut si o propunere de micsorare a unei taxe, cea perceputã pentru autorizatiile de constructii. Demersul a apartinut consilierului Ioan Zaharia care a propus reducerea acestei cu 20%. „Este laudabil cã Primãria municipiului Vaslui a reusit sã pãstreze nivelul taxelor la acelasi nivel, dar considerã cã undeva s-ar putea face si o reducere. Conform legii taxa pentru autorizatiile de constructie este de 1% cu posibilitatea majorãrii cu 20 de procente. Cred ca ar trebui mentinuta la 1% pentru ca ar fi benefic sa aratam ca suntem pro micsorarea taxelor pentru cei ce doresc sa investeasca la noi in municipiu. Pentru o activitate care se desfasoara la nivelul unei comunitati, dacã am face un calcul, aceasta taxa ar însemna o reducere nesemnificativa. Important ar fi semnalul care s-ar da celor ce doresc sa investeasca, cu o mica reducere, de la 1,2 la 1%. Gânditi-vã ce înseamnã 0,2% la o investitie de câteva miliarde”, a explicat consilierul Zaharia. Supusã votului, propunerea nu a fost aprobatã întrucât a avut doar sustinerea consilierilor PDL si PP-DD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.