spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

500 de lei interventia chirurgicală

- Advertisement -

• familia unui copil de doi ani si jumătate, depistat cu o otită severă, care i-a provocat o hipoacuzie, a acuzat medicul că i-a pretins bani pentru interventia realizata în Sectia ORL a Spitalului Roman • doctorul Răzvan Hotăranu sustine că a consultat copilul la cabinetul său privat si că banii la care face referire familia copilului i-a solicitat ca reprezentînd contravaloarea unor tuburi transtimpanale ce nu se montează decît în clinicile universitare si de un an si prin cabinetul său privat • familia urma să primească chitantele respective la externare • copilului i-a fost rău în urma anesteziei generale, pentru că mama i-a dat să sugă pruncului de doi ani si jumătate, imediat după ce s-a trezit din anestezie • familia intentionează să se adreseze Colegiului Medicilor Neamt • medicul Răzvan Hotăranu si doctorita anestezistă sustin ca evolutia post-operatorie a fetitei este foarte bună •

Redactorii Monitorului au fost solicitati vineri, 23 noiembrie, seara, de familia unui copilas internat în Sectia ORL a Spitalului Roman, nemultumită de modul în care este tratat copilul. În cursul diminetii fetita familiei, în vîrstă de doi ani si jumătate a fost supusă unei interventii chirurgicale, în urma unei hipoacuzii, intervenite de la o otită severă si netratată la timp. Familia pretinde că, în ciuda faptului că medicul Răzvan Hotăranu i-a solicitat 500 lei, pentru o interventie chirurgicală, fără a-i da vreun document justificativ, după operatie nu s-a mai interesat de copil. Mama spune că după operatie copilul s-a simtit foarte rău, a vomat toată ziua, fără ca cineva să intervină să-i amelioreze suferinta. „Am fost joi, 22 noiembrie, la consultatie la cabinetul privat al doctorului Hotăranu, care mi-a consultat fetita si mi-a spus că este foarte grav bolnavă si că riscă să rămînă surdă, dacă nu o operează imediat. Desi pretul consultatiei era afisat la cabinet ca fiind 50 lei, mi-a pretins 100 lei. Apoi m-a programat să-mi facă operatia în spital pentru că are nevoie de anestezie generală ca să-i pună în urechi niste tuburi. Am întrebat cît costă toată operatia si mi-a spus că mă costă 5 milioane. Am zis că dau oricît numai ca fetita să se facă sănătoasă. Pînă la urmă i-am dat 500 lei pentru tot. Sotul meu lucrează în Italia, iar eu aici n-am decît ajutor social. După operatie însă copilul a vomat în continuu si nimeni n-a venit să se uite măcar la el. Atunci l-am sunat disperată pe socrul meu, care a venit la Spital si s-a certat cu domnul doctor, ce ne-a amenintat că o externează dacă mai facem gălăgie“, ne-a declarat mama copilului, Paraschiva Mihalcea. Cel mai revoltat s-a arătat bunicul fetitei, Vasile Mihalcea. „Nu înteleg de ce un medic pretinde atîtia bani pentru un copilas de doi ani si jumătate si după ce-i face operatie nu se mai uită la el ca la un cîine. Uitati-vă în ce conditii sînt tinuti bolnavii în Spital. Se lucrează la înlocuirea usilor cu bolnavii în salon. E zgomot, praf si mizerie. Cum poti tine un copilas operat în asemenea conditii? Nenorocitul de bărbatu-său îsi frînge oasele în străinătate muncind 14 ore pe zi, iar aici în tară un doctor poate lua atîta bănet cînd îl operează la stat“, s-a plîns, revoltat, bunicul, care i-a reprosat nurorii sale că nu l-a lăsat să-i facă medicului flagrant.

Evolutie medicală bună

La ora documentării noastre lîngă patul copilului se afla medicul anestezist dr. Nicoleta Popescu, care a declarat că evolutia post-operatorie a fetitei este bună si că după ce pacientul se trezeste din anestezie mai apar stări de vomă. „Este o operatie care a necesitat anestezie generală, ce nu poate fi făcută decît în conditii de spital. Copilul fiind atît de mic a trebuit să primească anestezie generală. Stările de vomă pot apărea după o asemenea operatie. Din punctul meu de vedere lucrurile evoluează normal“ a declarat medicul anestezist. Doctorul Răzvan Hotăranu a afirmat acelasi lucru, că evolutia post operatorie a micutei paciente este bună si că îi pare rău că mama si bunicul au intrat în panică, moment după care bătrînul a venit la Spital a făcut gălăgie si a amenintat pe toată lumea, în dreapta si în stînga, că-i omoară. „Am primit într-adevăr la cabinetul meu privat o mamă cu o fetită de doi ani si jumătate, care, în urma unei otite severe, a rămas hipoacuzică. Această stare nu poate fi înlăturată decît în urma unei interventii chirurgicale, care nu se putea realiza decît într-o sală de operatie la Spital. Am explicat mamei acest lucru. I-am spus că va trebui să-i introducem două tuburi transtimpanale la ambele urechi, care nu se găsesc în dotarea Spitalului Roman, dar se pot procura prin cabinetul meu medical. Asemenea interventii nu se practică decît în clinicile universitare si de un an si la Roman, prin cabinetul meu. Familia a fost de acord si vineri dimineata am realizat interventia chirurgicală cu rezultate bune. După anestezie au apărut, ca în majoritatea cazurilor, reactii de vomă a copilului, acentuate si de faptul că mama a pus fetita la sîn imediat ce s-a trezit. Bunicul s-a panicat, a venit la Spital, m-a amenintat pe mine în cabinet si tot personalul medical: asistente, infirmiere, pînă si pe muncitorii care lucrau la înlocuirea tîmplăriei. Îmi pare efectiv rău că s-a ajuns în această situatie neplăcută. Banii care i-au fost perceputi mamei au fost doar pentru achitarea celor două tuburi transtimpanale si pentru consultatia la cabinetul privat. La externare familia urma să primească chitante. Noi ca medici avem dreptul să ne selectăm pacientii, asa că peste sase luni cînd vor trebui scoase tuburile, familia va trebui să se adreseze unei clinici din Iasi, singurul loc unde poate primi asistentă medicală de acest fel“, a declarat doctorul Răzvan Hotăranu. Medicul a spus că în cazul în care familia se va adresa Colegiului Medicilor, cum intentioneaza să facă, nu are nici un fel de emotii, pentru că evolutia micutei paciente este bună si absolut normală. Copilul urmează a fi externat în cursul zilei de luni, 26 noiembrie, dacă nu intervin cumva complicatii.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.