spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Surprinzator: Judecatorii vor sa-l scoata mai repede din puscarie pe cel mai versat escroc

- Advertisement -

Magistratii suceveni de la Curtea de Apel i-au redus pedeapsa celui mai versat escroc incarcerat in Penitenciarul Botosani. Ovidiu Rusu a reusit de dupa gratii sa insele 35 de persoane, iar daca ar fi adaugate toate condamnarile ar trebui sa faca 141 de ani de inchisoare. Ovidiu Rusu si-a umplut conturile cu sume fabuloase obtinute de la persoane naive carora le-a spus prin telefon ca este procuror sau judecator si le poate „aranja” dosarele aflate pe rolul instantelor.

Escrocul Ovidiu Rusu, ce a inselat zeci de persoane prin telefon, din Penitenciarul Botosani, a scapat de un an de inchisoare. Magistratii Curtii de Apel Suceava au admis apelul declarat de Ovidiu Rusu si au decis sa-i reduca sporul de pedeapsa aplicat de prima instanta. Astfel, in loc de 2 ani si 4 luni, sporul a fost diminuat la 1 an si 4 luni. In aceste conditii, pedeapsa rezultanta va fi de 9 ani de inchisoare si nu de 10 ani inchisoare, asa cum se stabilise la Tribunalul Suceava. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ovidiu Rusu a fost gasit vinovat pentru 35 de infractiuni, iar pedepsele aplicate pentru fiecare fapta insumeaza o condamnare record de 141 de ani de inchisoare. Desi se afla inchis in Penitenciarul din Botosani, unde ispasea o condamnare pentru inselaciune, Ovidiu Rusu a pus la cale un mecanism prin care se prezenta diferitelor persoane drept Cezar Hincu, presedintele Curtii de Apel Suceava. In felul acesta, a reusit sa pacaleasca mai multe persoane, de la care a stors 102.400 de euro si 3.200 de lei. Doar o mica parte din acesti bani au fost recuperati. Mai exact, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Suceava, au instituit sechestru asigurator pentru 18.000 de euro, suma ridicata cu ocazia perchezitiei efectuate la locuinta lui Cristinel Rusu, fratele escrocului. De asemenea, au mai fost puse sub sechestru si alte bunuri, printre care un autoturism marca Ford Puma, un Opel Tigra si un Opel Astra, dar si 83 de carti de vizita cu numele si calitatea presedintelui Curtii de Apel Suceava. Ovidiu Rusu folosea mai multe cartele telefonice de pe care suna si se recomanda drept presedintele Curtii de Apel Suceava ori procurorul general al Sucevei.
In felul acesta a reusit sa scoata de la mai multe persoane sume mari de bani, promitandu-le ca, prin asa-zisa influenta pe care, chipurile, o are asupra judecatorilor, procurorilor, medicilor legisti, etc. le va ajuta sa-si scoata din spatele gratiilor fel de fel de rude sau sa obtina decizii favorabile lor in dosare inregistrate pe rolul instantelor de judecata. Pentru a fi si mai convingator, Ovidiu Rusu a apelat la fratele sau, Silvestru Rusu, care, la calculatorul personal, a falsificat doua documente ca fiind emise in numele Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava, purtand in fals semnatura conducatorului institutiei, procuror general Vasile Mandici.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.