spot_img
spot_imgspot_img
28.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

VOR SÃ FIE POLITISTI LA EI ACASÃ

- Advertisement -

Sunt tineri, aplicã legea în satele vasluiene, dar gândul lor e… acasã. E vorba de zeci de agenti de politie, proaspãt iesiti de pe bãncile scolii si care au nimerit, pe baza mediilor obtinute, în judetul Vaslui. Majoritatea provin din alte zone ale tãrii si, fãrã nicio exceptie, fac eforturi sã se întoarcã în localitãtile de bastinã sau, cel putin, sã ajungã într-un judet cu mai multe perspective, cum ar fi Iasul. Pentru asta îl „bombardeazã” pe seful Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Vaslui cu cereri prin care solicitã sã fie mutati. Din cauza deficitului de personal de la nivelul institutiei si nu numai, rãspunsul la solicitãrile lor este, de regulã, unul negativ.

Aplicã legea în satele vasluiene, dar si-ar dori nespus sã îsi facã meseria mai aproape de casã. Peste 30 de agenti de politie care, în urmã cu mai bine de jumãtate de an, au fost repartizati în judetul Vaslui, fac tot ce le stã în puteri pentru a se întoarce în localitãtile de bastinã. „Vin din Muntenia, acolo e familia mea. Eu am fost repartizat acum câteva luni în judetul Vaslui. Nu îmi este deloc usor. Locuiesc cu gazdã în oras, sunt departe de ai mei, de prieteni. Aici, oamenii sunt diferiti. Sunt multe probleme, e o altã mentalitate. Am reusit, treptat, sã mã adaptez cât de cât, dar situatia este una temporarã. Vreau sã mã întorc acasã si în situatia asta nu sunt doar eu”, a mãrturisit un agent de politie. În acest an, la Vaslui au fost repartizati 50 de agenti de politie, absolventi ai Scolii de agenti de politie „Vasile Lascãr” Câmpina. De la începutul lunii mai, acestia au fost numiti în functii la sectiile de politie ruralã, unde desfãsoarã activitãti pe linie de ordine publicã. Din numãrul total de absolventi, 16 au fost recrutati de IPJ Vaslui, restul provenind din alte judete. Cei mai multi dintre agentii de politie care au domiciliul în alte judete au solicitat mutarea la unitãtile din zona din care acestia provin. Pânã în prezent, au fost aprobate opt astfel de rapoarte de mutare.

Pe 1 decembrie, la Vaslui încep munca peste 60 de politisti tineri

Conducerea IPJ Vaslui recunoaste cã tinerii se acomodeazã mai greu si cã sunt foarte multe cereri prin care agentii cer sã fie mutati. „Din pãcate, judetul Vaslui nu este unul atractiv pentru tinerii politisti. Din ultima promotie au ajuns la noi, prin repartizare, 50 de agenti. Dintre acestia, doar 16 sunt vasluieni, restul provin din alte judete ale tãrii, din Oltenia, Ardeal, din Banat etc. Nu se acomodeazã foarte bine la sistemul nostru moldovenesc si nu vor sã rãmânã aici. Multe solicitãri sunt pentru judetul Iasi, acolo având alte perspective. Am multe astfel de cereri pe birou si, atunci când e posibil, le dãm drumul sã plece. Indiferent de perioada cât rãmân în judet, ei au obligatia de a-si desfãsura activitatea responsabil si în conformitate cu normele legale”, a declarat comisarul-sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui. În prezent, statul de organizare al unitãtii este încadrat în proportie de 87,28%, înregistrând un deficit de 22 ofiteri, 94 agenti si 1 personal contractual, în total fiind 117 functii vacante. Începând cu data de 1 decembrie, la IPJ Vaslui îsi vor desfãsura activitatea patru absolventi ai Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti si 60 absolventi ai Scolii de agenti de politie „Vasile Lascãr” Câmpina. Acestia vor ocupa functiile vacante din cadrul structurilor de ordine si sigurantã publicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.