spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Interviu cu Marius Arcãleanu, candidatul Aliantei România Dreaptã la Colegiul Deputati Vaslui

- Advertisement -

Marius Arcãleanu: „Mã voi consulta permanent cu cetãtenii Vasluiului”

Rep: ARD sustine cã România este blocatã. Sunteti de aceeasi pãrere?

Lipsa de maturitate si iresponsabilitatea se plãtesc! Doar cã, din pãcate, de cele mai multe ori plãteste cine nu trebuie! Asta se întâmplã cu tara noastrã acum. România este blocatã din punct de vedere economic si din pãcate noi toti trebuie sã suferim. Dacã USL nu stârnea scandalul din varã legat de referendumul pentru demiterea presedintelui, când am asistat la încãlcarea Constitutiei si la nerespectarea justitiei românesti, dacã nu aveam parte de ministri noi în fiecare sãptãmânã, dacã actualul Guvern lua în serios pozitia Uniunii Europene fatã de evenimentele petrecute în România, tara noastrã nu ar fi fost vãzutã ca o tarã în care plagiatul este premiat, iar originalitatea constã în nerespectarea statului de drept! Alãturi de instabilitatea politicã, stã si imaginea României de tarã coruptibilã, povarã pe care românii nu mai pot si nu mai vor sã o poarte pe umeri. Mai sunt si oameni corecti si muncitori în tara asta, si nu sunt putini, care ar dori sã li se creeze un mediu stabil si sigur de viatã. România este blocatã! Nu se mai încumetã nimeni sã investeascã, sã mai deschidã firme noi pe fondul unei situatii politice instabile. Dupã doar 6 luni de guvernare USL, leul a scãzut cu 5 procente, benzina s-a scumpit cu cel putin 14%, iar cel putin 300.000 de oameni au ratat sansa unui loc de muncã prin blocarea investitiilor numai în infrastructurã. Din pãcate prognoza de crestere economicã pentru 2012 s-a înrãutãtit continuu. Dacã în 2011, tara noastrã a avut o crestere economicã de 2,5%, prognoza pentru 2012 aratã o crestere aproape de 0!

Rep: În programul de guvernare al ARD apare ca mãsurã concretã cresterea salariului minim. Este posibil în conditiile unei Românii blocate?

Marius Arcãleanu: Da. Este posibil si mai ales rentabil. ARD îsi propune sã mãreascã în 2013, salariul minim de la 700 la 850 de lei. Cresterea veniturilor va duce la stimularea consumului si a angajatorilor de a crea mai multe locuri de muncã. Pe lângã aceastã mãsurã, ARD are în plan reducerea cotei unice de impozitare a profitului si veniturilor de la 16% la 12 %. Pierderea acelor 4% va fi compensatã de cresterea masivã a consumului, si de o crestere importantã a salariatilor, si deci a celor ce plãtesc taxe, precum si a profitului agentilor economici. Tin minte cã USL a promis cã va creste salariul minim pe economie din prima zi când va ajunge la guvernare. Eu, dupã 6 luni, încã mai astept.

Rep: Am vãzut care sunt obiectivele pentru România ca întreg. Dar, pentru vasluieni ce aveti în plan?

Marius Arcãleanu: Prioritar pentru Vaslui trebuie sã fie o agriculturã modernã si eficientã. Eu am lucrat în privat si stiu cã Vasluiul are potential agricol ce poate fi valorificat la maximum. Vasluienii vor avea în mine un aliat, un reprezentant care va colabora strâns cu autoritãtile locale si le va sustine proiectele care vor duce la dezvoltarea orasului. Mã voi consulta cu cetãtenii în mod permanent si le voi reprezenta interesele în Parlament, asa cum nu au avut parte pânã acum. Este foarte important ca municipiul Vaslui sã aibã un deputat credibil, dedicat vasluienilor, care sã facã o echipã dinamicã cu actualul primar pentru a finaliza investitiile, pentru a atrage altele noi, pentru a dezvolta si moderniza orasul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.