spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

CAB se pronunţă pe 28 noiembrie în cazul cererii lui Adrian Năstase de eliminare a 7 zile din pedeapsă

- Advertisement -

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 28 noiembrie pronunţarea în cazul recursului fostului premier Adrian Năstase la decizia Tribunalului Bucureşti care a respins cererea sa de scădere din pedepsa condamnării cu închisoarea a celor şapte zile în care s-a aflat în Spitalul Floreasca, după tentativa de suicid din 20 iunie.

Tribunalul Bucureşti a respins pe 3 octombrie acţiunea fostului premier Adrian Năstase prin care a cerut scăderea din pedepsa condamnării cu închisoarea a celor şapte zile în care s-a aflat în Spitalul Floreasca.

Fostul prim-ministru preciza atunci că cele şapte zile pe care le vrea şterse nu înseamnă nici 1% din condamnare, dar din principiu doreşte ca acestea să fie scăzute din pedeapsa totală.

Potrivit motivării Tribunalului Bucureşti, „timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei”.

Adrian Năstase a fost dus pe 20 iunie cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unei încercări de sinucidere la domiciliul său, după ce poliţiştii s-au prezentat pentru a-i înmâna mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 20 iunie, pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.