spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Sotul „Elodiei“, după gratii

- Advertisement -

• fostul sot al Georgianei Pruteanu, tînăra din Tasca dispărută în conditii suspecte, a fost retinut de procurori • Narcis Tutuianu este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de tîlhărie, dare de mită si fals în declaratii • el este acuzat că i-ar fi sustras tinerei, prin violentă, o brătară si un telefon mobil • individul a înstrăinat imobilul, bun comun, declarînd în fals în fata notarului că nu este căsătorit • la testarea cu poligraful, Tutuianu i-a oferit bani expertului criminalist pentru a falsifica rezultatul în favoarea sa •

Anchetatorii nemteni au făcut un pas important în dosarul privind disparitia misterioasă a Georgianei Pruteanu, tînăra din Tasca despre care nu se mai stie nimic de la începutul acestui an. Cei care lucrează la acest caz au reusit să strîngă suficiente probe pentru a-l băga după gratii pe principalul suspect, nimeni altul decît Narcis Costel Tutuianu, fostul sot al tinerei dispărute. Individul nu este acuzat de omor, cercetările pe această linie fiind efectuate separat. În schimb, probele adunate de anchetatori indică faptul că Tutuianu a comis alte fapte de natură penală care sînt în strînsă legătură cu ceea ce i s-a întîmplat fetei. Ieri seară, după ce a fost audiat ore bune de procurorul de caz, Tutuianu a fost retinut pe bază de ordonantă pentru o perioadă de 24 de ore, urmînd ca astăzi să fie prezentat instantei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Tînărul este acuzat de comiterea infractiunilor de tîlhărie, fals în declaratii si dare de mită. Anchetatorii spun că individul ar fi exercitat acte de violentă asupra fostei sale sotii si i-ar fi sustras acesteia o brătară si un telefon mobil, telefon pe care l-a si folosit. Brătara ar fi fost găsită pe parcursul cercetărilor. Mai mult decît atît, s-a constatat că în cursul lunii mai 2011, cînd era despărtit în fapt de Georgiana, dar nu divortat, Costel Narcis Tutuianu a vîndut casa din Tasca, construită de cei doi în timpul căsătoriei. Pentru a face acest lucru, învinuitul a dat o declaratie, pe proprie răspundere, în fata notarului, în care a mentionat că nu este căsătorit. Cît priveste acuzatia de dare de mită, fapta ar fi fost comisă la putin timp după disparitia Georgianei. La solicitarea politistilor judiciaristi, care au întocmit rapid un cerc de suspecti, mai multe persoane, printre care si Tutuianu, au fost duse la Bacău si testate cu poligraful(n.n.detectorul de minciuni). Cu această ocazie, învinuitul, care a picat testul cu poligraful, i-a promis expertului criminalist o sumă de bani cu conditia să să modifice rezultatul testului în favoarea sa.

Anchetatorii sînt convinsi că fata a fost ucisă

Ramona Georgiana Tutuianu, în vîrstă de 24 de ani, a fost dată dispărută de către mama sa, pe 24 ianuarie, aceasta reclamînd că fiica nu a mai ajuns acasă în seara de duminică, 22 ianuarie. Primele verificări au indicat faptul că tînăra nu avea nici un motiv să plece de acasă, unde o astepta fiul ei, în vîrstă de 6 ani. Investigatiile au arătat că, în seara respectivă, Georgiana a fost adusă pînă apropierea locuintei sale de patronul la care lucrează.
După numai cîteva zile de cercetări s-a conturat o ipoteză socantă, si anume că fata ar fi fost victima unei infractiuni grave, de care fostul sot nu ar fi fost străin. Cei doi divortaseră de curînd si urma procesul de partaj, în urma căruia instanta trebuia să decidă împărtirea imobilului, proprietate comună. Apropiatii Georgianei au declarat că aceasta era decisă să renunte la orice pretentie imobiliară cu o conditie; fostul sot să-i dea o sumă de bani pentru a-si cumpăra o garsonieră în care să locuiască cu fiul său. Se pare că Narcis nu a fost de acord cu oferta, motiv pentru care relatia dintre cei doi a devenit una mai mult decît tensionată.

Alibiul tînărului, în seara în care fosta sa sotie a dispărut, le-a dat de gîndit politistilor. Tutuianu ar fi fost în compania unor persoane în seara disparitiei Ramonei, însă nu a putut să justifice o perioadă de aproximativ 30-40 de minute. Acest lucru, coroborat cu rezultatul testului poligraf, în urma căruia s-a constatat că tînărul a avut un comportament nesincer, si neîntelegerile legate de împărtirea casei, l-a plasat pe individ în pozitia de suspect principal. Cu toate acestea, probele adunate nu au fost suficiente. În aceste conditii, oamenii legii si-au canalizat eforturile pentru a descoperi cadavrul tinerei. A fost vizată zona în care a dispărut tînăra, dar si împrejurimile lacului Bicaz. Zeci de politisti si jandarmi au „periat“, în nenumărate rînduri, malul lacului. Mai mult decît atît, scafandri profesionisti au venit de la Bucuresti si au făcut scufundări în lac, fără ca trupul fetei să fie descoperit. Datele culese pînă în prezent ar indica, cred anchetatorii, că Tutuianu nu si-a premeditat fapta. Certurile dintre cei doi erau destul de dese si presărate cu acte de violentă din partea sotului. Anchetatorii bănuiesc că scena s-a repetat si în seara disparitiei, numai că este posibil ca tînărul să-si fi lovit fosta sotie atît de rău, încît aceasta ar fi decedat. Disperat el ar încercat si a si reusit să scape de cadavru. Ce-i drept, a beneficiat si de o serie de factori favorabili. A doua zi de la sesizarea disparitiei, vremea s-a înrăutătit, iar în zonă a nins. Acest lucru a îngreunat serios cercetările politistilor, eventualele probe fiind acoperite de zăpada asternută.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.