spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Utilaje agricole de sute de mii de euro confiscate de DIICOT

- Advertisement -

Un numar de 12 fermieri de pe malul Prutului au ramas ieri fara utilajele agricole pe care tocmai le cumparasera cu acte in regula de la un om de afaceri din Satul Mare. In urma unei anchete, procurorii DIICOT au stabilit ca tractoarele pe care fermierii botosaneni le-au cumparat cu zeci de mii de euro bucata erau furate din Anglia sau Polonia.

Lovitura grea pentru mai multi fermieri din zona de est a judetului, ce si-au vazut o parte din utilajele agricole, in plina campanie, indisponibilizate, ca urmare a unei actiuni a DIICOT desfasurata cu sprijinul Politiei de Frontiera. Ancheta a fost inceputa la inceputul anului in judetul Satu Mare, sub coordonarea unui procuror, politistii de la ITPF Sighetul Marmatiei retinand mai multe utilaje ce se presupune ca desi au fost furate din vestul Europei prin intermediul mai multor firme ar fi fost vandute in Romania. Autorul ar fi Ioan Faur, acesta reusind sa comercializeze in total peste 300 de utilaje agricole.
Potrivit unor surse judiciare, in Botosani au fost identificare pana acum 17 tractoare care au fost cumparate de la satmarean de catre 12 fermieri din zona Stefanesti. Politistii de frontiera din Satu Mare au cerut ajutorul colegilor de la Botosani, in curtea Politiei de Frontiera din Stanca fiind duse trei dintre tractoarele confiscate.
Contactati, reprezentantii ITPF Sighetul Marmatiei au confirmat faptul ca este o ancheta in desfasurare si ca verificarile au dus si la Botosani insa nu au mai dezvaluit si alte lucruri pentru ca este o ancheta in derulare. Se estimeaza ca prejudiciul cauzat la nivel national numai in acest dosar depaseste un milion si jumatate de euro, acum anchetatorii mergand pe fir pentru a descoperi cum au ajuns acele utilaje in tara, cum de au trecut de mai multe institutii si cum a fost posibil sa fie comercializate intr-o maniera semi-legala.

Unul dintre pagubiti, Petru Magureanu, fermier din Ripiceni s-a declarat nemultumit pentru ca a platit 45.000 de euro pe un tractor care i-a fost confiscat de catre politisti, in plina campanie agricola.
„Este foarte dubios pentru ca tractorul pe care l-am cumparat a trecut printr-o vama, l-am inmatriculat fara probleme, iar banii i-am platit prin virament bancar. Totul a fost curat si la vedere, iar acum ma trezesc ca desi am fost cumparator de buna credinta, tractorul imi este confiscat. Nu se poate asa ceva”, a spus Petru Magureanu.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.