spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Petru Filip: Decizia CCR în cazul senatorului Mircea Diaconu este executorie

- Advertisement -

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip (PSD) a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR) în cazul senatorului liberal Mircea Diaconu este executorie.

„Vom lua la cunoştinţă. Procedeul va fi adus la cunoştinţa senatorilor într-o şedinţă de plen”, a afirmat Filip.

El nu a precizat însă data convocării plenului Camerei Superioare a Parlamentului în acest sens.

„Se va pune în aplicare şi se va lua la cunoştinţă într-un cadru oficial, într-o şedinţă de plen. Este greu să vă spun când se va convoca o sesiune de plen. Este vorba de planificarea unei şedinţe de plen în următoarele două săptămâni. Mai sunt două săptămâni până la alegeri”, a spus vicepreşedintele Senatului.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că Senatul trebuie să ia act de încetarea de drept a calităţii de senator a liberalului Mircea Diaconu prin rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care se constată starea de incompatibilitate a acestuia.

CCR, cu unanimitate de voturi, a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între autoritatea judecătorească reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi autoritatea legiuitoare – Senat, declanşat prin refuzul Camerei superioare a Parlamentului de a lua act de încetarea de drept a calităţii de senator a lui Mircea Diaconu prin rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care se constată starea de incompatibilitate a acestuia.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, se comunică preşedintelui Senatului şi preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se publică în Monitorul Oficial.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.