spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Cinci membri ai unei secţii de votare din Ovidiu (Constanţa), urmăriţi penal pentru fraude la referendum

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva a cinci membri ai unei secţii de votare din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, pentru fraude la referendumul organizat pe 29 iulie în vederea demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Veronica Popescu, Raluca Manuela Libu Cojocaru, Maria Petre, Elena Popa şi Mariana Popescu, membri ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360 din Ovidiu, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral.

Procurorii transmit că au derulat şi derulează cercetări faţă de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza judeţului Constanţa.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.