spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Constanţa: Puiu Haşotti şi deputaţii Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, la mitingul pentru eliberarea primarului Nicolae Matei

- Advertisement -

Peste 1000 de persoane au participat duminică după-amiază, la Năvodari, la un miting de susţinere a primarului Nicolae Matei, în cadrul căruia s-a cerut eliberarea acestuia din arestul preventiv.

Printre manifestanţii adunaţi în centrul oraşului Năvodari s-au aflat şi ministrul Culturii, Puiu Hasotti, deputaţii Gheorghe Dragomir – preşedintele filialei judeţene Constanţa a PNL şi Mihai Lupu, consilieri locali, elevi şi preoţii din localitate.

Manifestanţii, participanţi la acţiunea organizată de societatea civilă din oraşul Năvodari, au purtat pancarte pe care scria: ‘Ne vrem primarul înapoi”, ‘Dacă arestaţi nevinovaţi, arestaţi-ne şi pe noi”, ‘Libertate pentru primarul Matei”, ‘Suntem alături de Nicolae Matei”. Luând cuvântul la miting, viceprimarul Florin Chelaru a transmis participanţilor mesajul primarului Nicolae Matei: ‘Nu sunt şantajabil. Oraşul Năvodari nu e de vânzare!”.

Tribunalul Bucureşti a decis joi arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, acesta fiind acuzat de procurorii DNA de dare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, ce se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (n.n. denunţătorul) să-i ofere protecţie în anchetele penale ce-l vizau şi să intervină în acestea, edilul considerându-le ca fiind anchete abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimbul acestor servicii, i-a promis poliţistului o recompensă, materializată prin acordarea, pe 25 octombrie, a două loturi de teren la Năvodari, în valoare totală de 59.000 de lei. Procurorii susţin că terenurile au fost date indirect, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de intermediari.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.