spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
29-mai-2024

BNR pune în circulaţie o monedă din argint dedicată lui lui George Emil Palade

- Advertisement -

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, luni, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade, potrivit unui comunicat al BNR.

Moneda din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, cu diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade este de 360 lei lei, iar tirajul emisiunii – 500 de bucăţi.

Aversul monedei prezintă imaginea clădirii spitalului Colţea, unde George Emil Palade a desfăşurat un stagiu de practică medicală, precum şi o compoziţie sugerând activitatea ştiinţifică a savantului; anul de emisiune ‘2012’, stema României, inscripţia ‘Romania’ şi valoarea nominală ’10 lei’.

Reversul monedei redă, în prim-plan, portretul savantului George Emil Palade şi, în plan secund, o compoziţie simbolizând biologia celulară; la exterior, în arc de cerc, inscripţia ‘George Emil Palade’ şi anii între care a trăit ‘1912-2008’.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din argint din emisiunea numismatică ‘Aniversarea a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade’ au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 19 noiembrie, precizează comunicatul menţionat.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.