spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Promisiuni electorale: Viitorii parlamentari mint de ingheata apele

- Advertisement -

Oferta candidatilor la alegerile din 9 decembrie este deosebit de generoasa. Candidatii promit ca ne curata iazurile sau mii de locuri de munca, subventii pentru agricultura, fantani fara nitriti si nitrati si ajutoare pentru mamele cu multi copii. Chiar daca s-au scurs 20 de ani de la primele alegeri democratice organizate in Romania, profilul candidatului nu pare sa se fi schimbat prea mult. Candidatii, oricare ar fi ei, ne mint si ne promit vrute si nevrute doar sa puna mana pe inca un mandat de parlamentar.

In cursa pentru ocuparea posturilor de deputati si senatori, care va avea loc duminica, 9 decembrie, candidatii s-au intrecut in promisiuni care de care mai fanteziste sau, pur si simplu, mai aproape de taramul fantasticului. In ultima luna, promisiunile cu care acestia incearca sa-i momeasca pe alegatori au curs fara incetare.

Costel Soptica, aspirant la Camera Deputatilor pe Colegiul Darabani promite legi mai bune si subventii mai mari pentru agricultori. La una din sarbatorile satului Stiubeni, acesta le-a promis taranilor ca va „revigora satul romanesc”.
„Ma bucur ca sunt din nou in mijlocul oamenilor din Stiubieni care mi-au promis tot sprijinul pentru castigarea mandatului de deputat. Ca viitor parlamentar mi-am propus sa fac tot ce este posibil pentru crearea unor legi care sa duca la revigorarea satului romanesc. Ma gandesc in primul rand la domeniul agricol care trebuie sustinut, astfel incat crescatorii de animale sa beneficieze de subventii viabile si la timp. Sunt convins ca si cu ajutorul colegilor mei din USL voi reusi sa pun in practica proiectele propuse in campania electorala”, a precizat aspirantul la Camera Deputatilor.
Relansare in agricultura promite si Verginel Gireada, care, deloc intamplator, este condamnat cu suspendare pentru o tranzactie ilegala cu terenuri agricole pe vremea cand era primar la Mihai Eminescu.
„Eu cred ca apa, canalizarea si drumurile reprezinta abc-ul civilizatiei care trebuie sa ajunga si in satele judetului nostru. Mai mult, avem potential agricol, iar el trebuie exploatat corespunzator. Eu sunt fermier si ii inteleg pe oamenii din agricultura cand spun ca le este greu si am sa incerc, in Parlament, sa cresc valoarea subventiilor”, a declarat Gireada.
Nici Gabriel Alecsandru nu se lasa mai prejos si promite ca din Parlamentul Romaniei va decolmata un iaz din satul Urlati, nu de alta, dar alegatorii sa aiba unde da la peste.
„Din ce am discutat cu oamenii din comuna, am observat ca s-au saturat de promisiuni in van, o data la patru ani. Oamenii vor sa vada fapte, ca cel care le cere votul vine si dupa alegeri la ei si sta de vorba cu ei si face tot ce poate sa le rezolve problemele. Vreau ca, odata pentru totdeauna, sa rezolvam problema cu iazul de la Urlati pentru ca vad ca nici acum nu s-a intamplat nimic. Oamenii se plang in continuare ca e colmatat si nu-l pot folosi”, a promis Gabriel-Augustin Alecsandru, care odata cu decolmatarea baltii vrea „sa reporneasca inima Romaniei”.
Masini care nu vor mai ajunge in service-urile auto, asta vor avea botosanenii daca Viorel Grigoras va iesi senator, pentru ca el se va ocupa personal de refacerea cailor rutiere ce fac legatura intre judete.
Lapte si miere va curge si pentru electoratul din colegiul Lilianei Minca, candidatul PP-DD Botosani la Camera Deputatilor pe Colegiul Saveni. Aceasta se promoveaza pe retelele de socializare avand o aura de culoarea partidului pe care il reprezinta. Ea promite ca va fi alaturi de locuitorii acestei zone si se va zbate pentru toate problemele acestora. Promisiuni fac si colegii de partid ai acesteia, dintre care amintim mariri de salarii ale angajatilor care lucreaza la stat dar si in domeniul privat. Si candidatii ARD au intrat pe lista celor ce fac promisiuni ademenitoare, sustinand ca vor acorda consiliere juridica gratuita celor care au probleme de natura bancara, care au ajuns la etapa executarilor silite.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.