spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

CICR lansează un site pentru găsirea persoanelor dispărute

- Advertisement -

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a creat un site pentru a ajuta membrii familiilor despărţite să se regăsească după un război, o catastrofă sau ca urmare a migraţiei, a anunţat luni CICR, relatează AFP.

Site-ul Familylinks.icrc.org va fi lansat oficial pe 13 noiembrie, a precizat CICR într-un comunicat.

‘Familylinks.icrc.org va schimba modul în care oamenii vor fi capabili să intre în legătură cu membrii familiilor lor de care au fost despărţiţi’, a afirmat şeful adjunct al Diviziei Agenţiei centrale de urmărire şi activităţi de protecţie a CICR, Olivier Dubois.

‘Cu câteva click-uri, ei sunt puşi în contact cu specialişti care se vor ocupa de aceste cercetări’, a mai spus el.

Conform dreptului internaţional, familiile au dreptul de a fi informate cu privire la soarta rudelor dispărute. Dacă este cazul, toate măsurile posibile trebuie luate pentru a se şti unde sunt aceste persoane date dispărute, pentru a relua legătura cu ele şi pentru a le permite să se întoarcă la familiile lor.

Primul site web de acest gen a fost creat de CICR în 1996, după conflictul din Bosnia. După aceea, instituţia a lansat site-uri ad hoc pentru 23 de crize în total, un exemplu recent fiind tsunami-ul din Japonia din 2011. De-a lungul anilor, aceste eforturi au ajutat un număr important de persoane să intre în contact cu rudele, a declarat organizaţia cu sediul la Geneva.

Noul site va avea particularitatea de a fi în ‘permanenţă operaţional’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al CICR, Dorothea Krimitsas.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.