spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

CAB: Recursul persoanelor arestate în dosarul fraudelor bancare, amânat cu o săptămână

- Advertisement -

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat luni, cu o săptămână, judecarea recursurilor a şase persoane arestate în dosarul fraudelor bancare în care sunt implicaţi bancheri, angajaţi ai Ministerului Economiei şi ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Şase persoane au primit pe 1 noiembrie ordonanţe de reţinere de 24 de ore din partea procurorilor DIICOT în acest dosar.

Aproximativ 100 de persoane au fost duse pe 1 noiembrie la sediul DIICOT-Bucureşti, după ce procurorii DIICOT au efectuat 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei.

Gruparea era specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului produs ridicându-se la 22 de milioane de euro.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010 – 2012, membrii grupării, sub coordonarea liderului său, Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României prin utilizarea unor documente falsificate.

Se mai reţine că învinuiţii au obţinut în mod ilegal de la Ministerul Economiei, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de liderii grupării.

Activitatea grupării a fost sprijinită de Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel – Duca, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Cătălin Ionuţ Roşu şi Andrei Atanasiu, angajaţi ai MECMA, şi Florian Dragoş Diaconescu.

După începerea anchetei, Ministerul Economiei a anunţat că angajaţii instituţiei implicaţi în acest caz au fost suspendaţi din funcţie. Este vorba de Aurel Şaramet, director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Mihai Grigoroiu, fost şef serviciu din 2009 în cadrul Organismului Intermediar pentru IMM, exercitând temporar funcţia de director general adjunct la Autorităţii de Management POS-CEE, Ionuţ Cătălin Roşu, auditor asistent în cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM, şi Mihail Andrei Atanasiu, consilier asistent la Direcţia Generală Mediu de Afaceri în cadrul OIIMM.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.