spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Firma de blocat masini, HSR, in pragul pierderii contractului cu Primaria

- Advertisement -

Veste buna pentru soferii botosaneni dar si pentru cei care tranziteaza municipiul Botosani : pana la finalul acestui an municipalitatea va rezilia contractul cu Hi Speed Recovery. De la finalul anului 2010, societatea se ocupa doar cu blocarea rotilor, nu si cu ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar. In paralel, in instanta continua si procesul de intrare in insolventa a societatii, HSR avand o datorie de 70.000 de lei la bugetul municipiului.

Activitatea firmei a fost contestata in repetate randuri de botosaneni, care au reclamat abuzuri din partea angajatilor, fiind deschise si actiuni in instanta. Activitatea firmei s-a extins treptat si in alte judete, Brasov si Suceava.

15 zile pentru remedierea tuturor deficientelor – practic, imposibil

Primaria a acordat firmei HSR un termen de 15 zile pentru remedierea deficientelor constatate in urma controlului efectuat, iar in cazul in care neregulile descoperite nu vor fi rezolvate va fi reziliat contractul.
„Eu i-am prezentat domnului primar concluziile si am pus pe hartie toate neregulile pe care le-am gasit in urma controlului, concluzii pe baza carora domnul primar va stabili un termen de remediere a deficientelor, de 15 zile. Dupa ce va trece acest termen, daca deficientele nu sunt rezolvate, se reziliaza contactul”, a spus Cosmin Andrei.
Cele 15 zile au inceput sa curga de la inceputul saptamanii trecute, in care cei de la HSR trebuie sa prezinte terenul, inscrisurile pe baza carora au ridicat masinile de pe strazi, cu atat mai mult ca in urma acestor inscrisuri au fost si actiuni in instanta pe care le-au pierdut.

„La momentul actual firma doar blocheaza masini. La aceasta data contractul nu este reziliat. De ridicat masini nu mai ridica pentru ca fosta conducere a municipalitatii a semnat o hartie prin care le-a sistat aceasta activitate. Blocarea rotilor va avea loc pana la rezilierea contractului, reziliere care va avea loc in cel mai scurt timp posibil. Pot spune ca pana la finalul acestui an contractul cu HSR va fi reziliat”, a declarat Cosmin Andrei.
Printre deficientele constatate se numara: lipsa utilajelor pentru desfasurarea activitatii, parcomate neinscriptionate, neplata redeventei catre Primarie, lipsa unui dispecerat. In plus, municipalitatea a cerut de la reprezentantii firmei care blocheaza masinile o serie de documente, care nu au fost puse la dispozitie.
„Parcomatele functioneaza dar nu respecta conditiile din caietul de sarcini, bonul nu este inscriptionat cu societatea care presteaza, numarul de telefon si cu dispeceratul societatii si sediul. Acestea au fost primele nereguli pe care le-am gasit. Probleme sunt si cu masinile de ridicat, cei de la HSR spunand ca nu sunt obligati sa aiba aceste masini, pentru ca a fost sistata activitatea. Din moment ce au hartie sa nu mai ridice masini nu mai au nici teren unde sa depoziteze masinile, respectiv utilajele pentru ridicat”, a mentionat viceprimarul municipiului.

Urmeaza control la Incubatorul de afaceri

In acelasi timp, autoritatile municipale au demarat o alta actiune pentru a vedea ce se intampla cu sediile din Incubatorul de Afaceri, unde i-au gasit pe cei de la HSR si figureaza o alta firma. Astfel, au fost cerute dosarele de la Locativa pentru a vedea cum au fost atribuite spatiile. Va urma un control si acolo, pentru a vedea ce se intampla in sediul Incubatorului.

Insolventa HSR ceruta in instanta

Municipalitatea a cerut in instanta si intrarea in insolventa a societatii HSR, urmatorul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 23 noiembrie. In urma discutiilor care s-au purtat intre reprezentantii municipalitatii si cei ai HSR nu s-a ajuns la un consens, in sensul unei rezilieri pe cale amiabila, care sa nu implice despagubiri, asa cum cer cei de la HSR. „In paralel avem o actiune in instanta prin care cerem insolventa companiei. A fost un termen pe 2 noiembrie, termen in care s-a dat o amanare pentru data de 23 noiembrie”, a spus Cosmin Andrei.

Firma, datoare la primarie cu 70.000 de lei

Societatea HSR este executata de Primaria Botosani pentru datoriile acumulate la municipalitate, ce depasesc 70.000 de lei. Datoria acumulata reprezinta taxa de concesiune si taxa pe mijloace de transport. Din sumele cuprinse intre 5.000 si 8.000 de lei, pe care societatea le avea de achitat municipalitatii, se vira jumatate sau mai putin. HSR a mai fost executata silit si de Directia Generala a Finantelor Publice, pentru o datorie de 56.000 de lei catre bugetul general consolidat al statului.
Initial, firma a avut datorii mai mari, insa Fiscul a reusit recuperarea a 10.000 de lei, prin popriri, iar pentru recuperarea intregii sume s-a trecut la masurile de executare silita, fiind pus sechestru pe un teren si mai multe autoturisme de lux, in vederea valorificarii.
Potrivit bilantului pe anul 2010, publicat pe site-ul Ministerului de Finante, HSR a avut 14 angajati, o cifra de afaceri de 1.093.878 lei si un profit de 34.164 de lei.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.