spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Elev bãtut când se întorcea de la scoalã

- Advertisement -

Un elev în clasa a VIII-a din satul Lacu Babei, care face zilnic naveta pe jos la Scoala Generalã din Oprisita, a fost bãtut de doi bãrbati din satul Teisor, acestia dorind sã-l „pedepseascã” astfel pe bãiat pentru o ceartã pe care a avut-o cu un coleg din clasa a VII-a. De frica celor doi indivizi, copilul nu a povestit initial nimic pãrintilor, care au aflat despre incident de la vecini. Bãtãusii au amenintat în repetate rânduri copiii care fac naveta la Scoala din Oprisita, semãnând fricã în rândul acestora, unii pãrinti luând în calcul posibilitatea de a nu-i mai trimite la scoalã pânã când politia nu va rezolva problema.

Bãiatul a fost bãtut de bãrbatii supãrati cã adolescentul îl rugase într-o pauzã pe un coleg mai mic sã pãrãseascã o salã de clasã. Elevul este obligat sã facã zilnic naveta si sã meargã pe jos 8 km pe „scurtãtura” din pãdure, pânã la scoala din satul Oprisita, împreunã cu alti copii din Lacu Babei. „Incidentul a avut loc pe data de 2 noiembrie în momentul în care elevul se deplasa spre localitatea de domiciliu, Lacu Babei, pe un drum prin pãdure. La un moment dat, s-a întâlnit cu doi bãrbati care i-au reprosat minorului un conflict pe care l-a avut la scoalã cu alt copil, unul din ei lovindu-l cu palma si celãlalt cu piciorul. Tânãrul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Tatãl a depus o sesizare la Sectia de Politie din Vaslui, drept urmare, astãzi, un echipaj s-a deplasat la Teisor. Au fost audiate mai multe persoane, cei doi bãrbati recunoscând incidentul. Urmeazã a fi audiat si tatãl minorului.”, a declarat Miahela Straub, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

Agresorii terorizeazã psihic elevii

Ion Chitaru, tatãl bãiatului, este furios cã fiul lui în vârstã de 14 ani a fost nevoit sã treacã prin asemenea experientã neplãcutã, dincolo de bãtaia primitã, copilul fiind terorizat psihic de agresori zile la rând. Desi elevul va termina anul viitor clasa a VIII-a si va veni la liceu la Vaslui, bãrbatul se teme cã problema nu va fi rezolvatã si copiii care vor face în continuare naveta vor avea de suferit din cauza tinerilor care au peste 20 de ani si care amenintã toti elevii. „Vinerea trecutã a venit bãiatul de la scoalã foarte palid si speriat. Când l-am întrebat ce s-a întâmplat mi-a rãspuns cã se simte putin rãu. Cu o zi înainte, o colegã de-a lui îmi spusese cã fiul meu a avut un conflict cu un elev de la o clasã de-a VII-a si cã a fost amenintat cu bãtaia, dar nu mi-a trecut prin cap cã se va ajunge aici. Elevul respectiv si-a pus rudele si prietenii sã îl batã. Eu am aflat ce s-a întâmplat cu adevãrat abia sâmbãtã, când doamna Mirela Obreja, o profesoarã de la scoalã, m-a informat cã bãiatul a fost bãtut de niste indivizi din Teisor. Am mers la Politie la Bogdana si mi-au spus cã evenimentul nu s-a petrecut pe raza comunei, de aceea, ar fi bine sã merg la Poienesti. În cele din urmã am mers la Vaslui si am depus plângere la Sectia de Politie 1. Îmi pare rãu cã nu mi-a spus bãiatul ce s-a întâmplat pentru cã as fi mers la spital sã îi scot certificat medico-legal, dar i-a fost prea fricã. Si ceilalti elevi care sunt nevoiti sã meargã pe jos de luni pânã vineri, prin pãdure, sunt speriati. Problema este cã acesti indivizi, care sunt oameni în toatã firea, amenintã zi de zi copiii. De la incident multi pãrinti au ajuns sã îi însoteascã la scoalã. Altii se gândesc chiar sã nu îi mai lase sã meargã pânã ce politia nu va rezolva problema. Cel mai bine ar fi ca microbuzul scolar sã fie reparat astfel încât sã nu mai meargã pe jos. Dacã nu se poate, sã fie transferati la scoala din Bogdana pentru cã Lacu Babei nu face parte din comuna Poienesti. Primãria sã le punã la dispozitie o masinã.”, ne-a spus Ion Chitaru, tatãl bãiatului agresat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.