spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

6 familii fericite

- Advertisement -

Vremea Nouă i-a premiat pe câstigătorii concursului ,,Părerea ta contează!”

Vremea Nouã a premiat câstigãtorii. Vaca de lapte, cele douã masini de spãlat si cele trei televizoare au ajuns la familiile care au participat la concursul „Pãrerea ta conteazã!”. S-au primit peste 3000 de scrisori din 22 de comune din Colegiul Murgeni. Cetãtenii au avut idei si sugestii pentru politicieni dintre cele mai diverse. Dacã unii mai glumeti au cerut cluburi de noapte, în marea lor parte propunerile au fost foarte serioase. În topul cerintelor sunt locurile de muncã, apoi, drumuri asfaltate, apã si canalizare, scoli si grãdinite. Marele câstig este acela cã Vremea Nouã a demonstrat cã si în judet existã societate civilã, existã simt civic de care politicienii trebuie sã tinã cont. Nu întâmplãtor clasa politicienilor este vãzutã de oameni ca fiind cea mai coruptã. Acestia trebuie sã se întoarcã la popor si sã-si construiascã proiectele politice dupã ce se consultã cu acestia. Câstigãtorii sunt oameni simpli care traverseazã cu greu aceastã perioadã grea, însã, sunt fericiti. Pentru ei, familia reprezintã totul.

Premiul I: o vacã de lapte

Vaca de lapte a ajuns la Constantin Grigoras din Rosiesti. Fericirea familiei la aflarea vestii cã a câstigat a fost cu atât mai mare cu cât, în urmã cu aprox. 3 sãptãmâni, oamenii au fost nevoiti sã îsi vândã vaca pe care o aveau de multi ani pentru a-si putea tine copiii la scoalã. Cel mai mare dintre ei, Florin, este elev în clasa a X-a, iar Alina, în vârstã de 11 ani, este elevã în clasa a V-a. Durerea sotilor Grigoras o reprezintã Constantin, cel de-al doilea bãiat care, desi are 15 ani, nu se poate deplasa si nu poate vorbi, suferind de diferite afectiuni care îl împiedicã sã aibã o viatã normalã. „Sã vã dea Dumnezeu sãnãtate! O vacã pentru un tãran este o adevãratã avere! Am completat si eu un pliant pentru cã în satul nostru nu s-a fãcut nimic. Este o mafie. Suntem oameni tineri, vrem sã muncim si nu avem unde. Sunt sofer profesionist si am vrut sã mã angajez la primãrie dar m-au refuzat cã nu am votat cu ei. Ar mai trebui asfaltate drumurile, ne lipseste si un microbuz scolar pentru copii, comunistii astia nu au fãcut nimic!”, ne-a spus bãrbatul cu ochii în lacrimi. L-am întrebat dacã are nutret pentru vacã si dacã are unde sã o tinã. Surpriza noastrã a fost uriasã:” Am tot ce îmi trebuie fiindcã noi tinem animale. Dar am fost nevoiti sã o vindem luna trecutã sã ne tinem copiii la scoalã si sã îi luãm tratamente copilului nostru cu probleme. Avem douã stoguri de fân si chiar mã gândeam sã-l vând. Dar Dumnezeu s-a îndurat si acum sunt bucuros cã o sã am lapte si o sã iesim bine din iarnã.”, a mai declarat Constantin Grigoras.

Premiul al II-lea: douã masini de spãlat

Cristi Tãnase locuieste în satul Banca, este cãsãtorit si are doi copii, un bãietel de 11 luni si o fetitã de 7 ani. Desi îsi cautã de ceva timp un loc de muncã nu si-a gãsit, motiv pentru care, una dintre cererile lui pentru politicieni a fost crearea de locuri de muncã pentru tineri. Sotia sa, Adriana, a lucrat ca femeie de serviciu la grãdinitã, însã momentan este în concediu de maternitate. „Ne bucurãm foarte mult cã am câstigat. Nu ne asteptam. În aceastã varã am avut casa inundatã si am luat-o practic de la zero. Am aruncat tot ce am avut dar cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit cât de cât sã ne revenim. Nu aveam masinã de spãlat, de aceea, vrem sã vã multumim din suflet. Ne-ati fãcut o mare surprizã”, ne-a spus Cristi.

Florin Costache a primit un ajutor util pentru a suplini lipsa sotiei

A doua masinã de spãlat a fost câstigatã de Florin Costache din Murgeni. Bãrbatul are douã fetite, din nefericire, una din ele, Georgiana, în vârstã de numai 4 ani, are grave probleme de sãnãtate si si-a petrecut cea mai mare parte din viatã în spital, fiind internatã în repetate rânduri la Murgeni, Bârlad si Iasi. De altfel, când am ajuns la locuinta acestuia pentru a-i înmâna premiul, am aflat cã sotia fusese internatã cu fetita cu o zi înainte. „Nu aveam masinã de spãlat. De unde bani sã cumpãrã una? Eu am doi cai si mai lucrez cu ziua iar sotia stã cu cei mici acasã. Am aflat de concurs de la vecini dar nu am crezut nicio clipã cã vom câstiga.”, ne-a declarat Florin.

Premiul III: 3 televizoare

Câstigãtorii celor trei televizoare au fost Ion Petrea din satul Stroiesti, comuna Tãtãrãni, Iustin Turcanu din Crasna, comuna Albesti, si Rãianu Roxana din Suletea.

Lui Petrea i-a ars casa si acum ghinionul s-a transformat in noroc

Ion Petrea are 38 de ani si în decembrie 2011 i-a ars casa. De atunci locuieste pe la vecini pentru cã nu a reusit sã îsi refacã locuinta. Sperã ca pânã la venirea sãrbãtorilor de iarnã sã reuseascã sã-si termine acoperisul, pentru a-si petrece Crãciunul în propriul cãmin. „Sunt singur pe lume. Nu sunt cãsãtorit, nu am nici copii. Nu am câstigat în viata mea nimic si, de aceea, când am fost sunat si anuntat de premiu, am crezut cã cineva îmi face o glumã proastã. Nu-mi venea sã cred. Dupã aia au venit vecinii la mine si mi-au zis ca mi-au vãzut numele în ziar. Nici acum cã îl tin în brate nu-mi vine sã cred. Multumesc din suflet!”, ne-a spus Ion.

Roxana Raianu a completat talonul in ziua in care a nascut

Proaspãtã mãmicã, Roxana este mândrã de bãietelul ei care a împlinit o sãptãmânã. Spune cã cel mic i-a purtat noroc, în ziua în care a completat pliantul a si nãscut. „Este prima datã când câstig ceva. Premiul este binevenit mai ales cã eu si sotul tocmai ne-am mutat în casa noastrã. Chiar dacã este o casã bãtrâneascã noi suntem mândri cã este cumpãratã din truda noastrã. Eu am renuntat la serviciul pe care îl aveam la Bârlad fiindcã am decis sã ne mutãm în sat. Eu cred cã nu am ales gresit. Nu am cuvinte sã vã multumesc pentru bucuria pe care ne-ati fãcut-o!”, ne-a spus entuziasmatã Roxana.

Navetistul de la Crasna e fericit

Iustin Turcanu este elev în clasa a XI-a la Liceul Sportiv si face naveta zilnic la Vaslui. Din 2009 a rãmas fãrã tatã exact atunci când avea cel mai mult nevoie de el. „Am luat decizia sã vã scriu fiindcã eram furios. La noi în comunã în ultimii patru ani nu s-a fãcut nimic, sau sã nu fiu rãutãcios, aproape nimic. De când am intrat în Uniunea Europeanã asteptam sã se schimbe ceva. Probabil o sã mai dureze. Sunt bucuros cã am câstigat premiul fiindcã acum am si eu televizorul meu. Sper ca ceea ce am scris eu sã fie luat în seamã.”, a declarat Iustin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.