spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Israel: explozia unui tunel la frontiera cu Fâşia Gaza, un soldat rănit

- Advertisement -

Un tunel umplut cu explozibili a fost descoperit joi seară de armata israeliană la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, iar un soldat a fost rănit în urma unei explozii, a anunţat purtătoarea de cuvânt a armatei israeliene, citată de AFP.

‘Joi seară, un tunel a fost descoperit de către militari israelieni în apropierea barierei de securitate şi un soldat a fost rănit foarte uşor într-o explozie uriaşă’, a declarat Avital Leibovitz reprezentanţilor presei.

‘Tunelul este unul dintre cele mai importante descoperite în ultimii ani. Conţinea o enormă cantitate de explozibili, iar explozia care l-a rănit pe soldat a format un crater cu o adâncime de 5 metri şi un diametru de 4 metri’, a adăugat ea.

‘O maşină militară a fost proiectată la 20 de metri de explozie’, a mai spus reprezentanta armatei.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, un grup de soldaţi israelieni au pătruns circa 200 de metri în interiorul Fâşiei Gaza, într-o zonă adiacentă cu bariera de securitate cu scopul de a dezamorsa dispozitive explozive plasate de palestinieni.

‘Explozia a cărei origine nu o cunoaştem s-a produs atunci când militarii respectivi se pregăteau, la întoarcere, să repare un segment al barierei ce fusese deteriorat’, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Anterior, o sursă militară făcuse cunoscut că un soldat a fost rănit într-o explozie a unei rachete şi a menţionat că ‘au fost trase focuri cu arme automate împotriva soldaţilor care au ripostat în direcţia agresorilor’.

Într-un comunicat dat publicităţii la Gaza, Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, ramura militară a Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în enclava palestiniană, au revendicat ‘atacul cu explozibil care a rănit un soldat sionist’ în apropierea barierei de securitate.

Incidentul s-a produs în sectorul în care un adolescent palestinian a fost ucis joi după-amiază într-un raid al aviaţiei militare israeliene în sudul Fâşiei Gaza, în apropiere de frontiera cu Israelul, au informat surse medicale palestiniene, preluate de AFP.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.