spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Liceul „Mihail Kogãlniceanu” se pregãteste de mare sãrbãtoare

- Advertisement -

Vineri, Liceul „Mihail Kogãlniceanu” serbeazã zilele scolii, cadrele didactice si elevii pun la punct ultimele detalii ale unei zile speciale. Liceenii muncesc pe brânci la repetitiile finale pentru Balul Bobocilor 2012-2013, iar profesorii se ocupã de pregãtirea celorlalte activitãti menite sã marcheze cum se cuvine zilele scolii, simpozioane, comunicãri stiintifice, dupã cum îi sade bine unei unitãti cu prestigiu.

Pentru elevii si profesorii Liceului Teoretic ” Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, sfârsitul acestei sãptãmâni are o semnificatie aparte, joi sunt sãrbãtoriti Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, iar asta înseamnã cã sunt celebrate, ca în fiecare an, si zilele scolii. Cadrele didactice si elevii pun la punct ultimele detalii ale festivitãtilor a cãror deschidere oficialã avea loc astãzi dupã-amiaza, dar manifestãrile de celebrare a liceului se vor încheia abia duminicã. „Pentru a marca cum se cuvine Zilele Scolii am pregãtit un program special. Vineri, liceul nostru are parte de o zi cu totul specialã, fiecare catedrã a liceului a pregãtit o multitudine de activitãti deosebite, manifestãri cultural-artistice, concursuri, sesiuni de referate si comunicãri artistice. Pentru desfãsurarea acestui program special a fost aprobatã suspendarea orelor de curs, dar stati fãrã grijã, elevii vor veni la scoalã, marea majoritate sunt implicati activi în evenimentele organizate si bineînteles ceva mai spre searã va alea loc si Balul Bobocilor.”, ne-a declarat Cãtãlin Ignat, directorul Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”.

Balul Bobocilor va fi cireasa de pe tort

Fãrã doar si poate cel mai asteptat eveniment din programul dedicat zilelor scolii este Balul, spectacolul pe care liceenii de clasa a XI-a le-au pregãtit în semn de bun-venit, bobocilor de anul acesta. „Dirigintii de la clasele a XI-a împreuna cu consilierul educativ al liceului s-au implicat în organizarea acestui eveniment cu îndrumãri, sfaturi si mai ales cu timp fizic dedicat repetitiilor ce preced balul, dar de remarcat este implicarea este implicarea elevilor de clasa a XI-a, au avut multe detalii de pus la punct, de coordonat si îndrumat bobocii în conditiile în care nu au lipsit de la ore”, ne-a explicat Gabriela Tofan, profesor diriginte, clasa a XI-a. În pauze, cum intri în liceu nu faci doi-trei pasi fãrã sã auzi pe holuri discutându-se despre bal, bobocii discutã despre repetitii, cei mai mari întreabã în stânga si-n dreapa, pe ultima sutã de metri de douã-trei bilete, iar altii mai pun la punct ultimele chestiuni organizatorice ale repetitiilor finale. Emotia si entuziasmul sunt peste tot. „Abia asteptãm, cu totii avem emotii si noi si bobocii, dar suntem siguri cã totul o sã fie ca la carte. La început nu ne asteptam sã fie asa de greu, a fost muncã, dar a meritat.” ne-a declarat Teona, una dintre tinerele implicate în pregãtirea balului. Organizatorii promit un spectacol de cinci stele, o incursiune în strãlucitoarea lume a Hollywood-ului si se laudã cã niciun liceu nu are boboci la fel de isteti si frumosi ca ai lor. Pentru prima petrecere a bobocilor de la LMK, în calitatea de liceeni, imediat ce a început scoalã, s-au mobilizat nici mai mult, nici mai putin de 40 dintre liceenii ceva mai experimentati, coordonati de dirigintii lor. „Cu putin ajutor din partea dirigintilor nostri, noi ne-am ocupat aproximativ de tot, ne-am ocupat de organizarea traditionalului concurs de Miss si Mister, de momentele artistice, de decoruri, de recuzitã, am cãutat sponsori, cred cã am fãcut de toate”, ne-a explicat Andreea Axinte. Vineri, startul petrecerii se va da la orele 17.00 pe scena Casei de Culturã, iar seara, dupã ora 20.00, în mod traditional, de acum, tinerii îsi vor continua distractia în discotecã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.