spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Angela Merkel va face ‘totul’ pentru ancorarea Marii Britanii la Uniunea Europeană

- Advertisement -

Cancelarul german, Angela Merkel, a pledat miercuri pentru ancorarea Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene, înainte de a se deplasa la Londra pentru discuţii sensibile în legătură cu bugetul european pentru perioada 2014-2020, informează AFP.

‘Vreau să mă exprim foarte clar: doresc o Mare Britanie puternică în cadrul UE’, a declarat Angela Merkel în faţa deputaţilor europeni reuniţi la Bruxelles, adăugând că va face ‘totul’ în acest sens.

Deputatul european eurosceptic Nigel Farage îi solicitase anterior cancelarului german ca, în cadrul întrevederii pe care urma să o aibă în cursul serii cu premierul britanic, David Cameron, să îi comunice acestuia că a sosit timpul pentru un ‘divorţ pe cale amiabilă’ între Marea Britanie şi UE.

‘Nu îmi pot imagina ca Marea Britanie să nu fie în Europa’, a afirmat cu tărie Angela Merkel, reamintind rolul jucat de această ţară în lupta împotriva regimului nazist. ‘Cred că este un lucru bun şi pentru Marea Britanie ca să fie în Europa’, a adăugat ea.

Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat la sfârşitul lui octombrie, la Berlin, că ‘nemulţumirea opiniei publice din Marea Britanie faţă de UE nu a fost niciodată atât de mare’, exprimând refuzul Londrei de a se integra mai mult în Europa, după cum doreşte Germania.

Şefa cabinetului de la Berlin încearcă să schiţeze un compromis pentru a rezolva spinoasa problemă a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, aflat în pline negocieri dificile.

David Cameron a suferit o înfrângere simbolică săptămâna trecută în Parlamentul de la Londra, când euroscepticii aliaţi cu opoziţia laburistă au respins propunerea sa de îngheţare a bugetului european şi au cerut reducerea acestuia.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.