spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

„De ce sã mã pensionez dacã nu sunt rãcitã?!”

- Advertisement -

INCREDIBIL Viorica Alexa, educatoarea din Sãlceni, a ajuns în atentia oamenilor legii, care o cerceteazã pentru rele tratamente aplicate minorilor. Asta, dupã ce pãrintii unor copii de grãdinitã au acuzat-o de administrarea de analgezice copiilor. Ieri, conducerea ISJ Vaslui a stat de vorbã cu educatoarea. „Pãrintii au dreptate. Doamna educatoare nu este coerentã, sare de la o idee la alta, e depãsitã de situatie. Nu este agresivã, nu consumã alcool, iubeste copiii, dar nu realizeazã cã multe dintre actiunile ei îi pot pune în pericol pe cei mici. Cel mai indicat ar fi ca doamna sã se pensioneze”, a declarat prof. Gabriela Plãcintã, inspector scolar general al ISJ Vaslui. Reactia educatoarei a fost halucinantã. „De ce sã mã pensionez dacã nu sunt rãcitã?!”. Femeia va trece printr-o nouã expertizã psihiatricã si, timp de o sãptãmânã, activitatea ei la catedrã va fi monitorizatã de un inspector scolar de specialitate.

ANCHETÃ. Ieri, la grãdinita din Sãlceni a fost mare agitatie. Pãrintii copiilor de la grupa micã, conducerea scolii si reprezentantii ISJ au discutat pe marginea problemelor apãrute la aceastã unitate de învãtãmânt. Prezentã a fost si educatoarea Viorica Alexa, cea pe care pãrintii o acuzã cã pleacã din clasã dupã tigãri si suc, nu are grijã de copii, le dã pastile si nu face lectii cu ei. în scurt timp, sefii femeii si-au dat seamã cã pãrintii nu au glumit si cã problema este una cât se poate de serioasã. Viorica Alexa este o persoanã demnã de milã, care nu constientizeazã în totalitate anumite situatii. Ea nu realizeazã cã atunci când îi lasã pe copii singuri în clasã sau îi trimite acasã neînsotiti, acestia sunt în pericol. Când i s-a explicat de ce nu e bine sã facã acest lucru, educatoarea s-a arãtat miratã: „Aha, de aceea e închisã poarta!”. Nu recunoaste cã i-a dat Ketonal unui bãietel de 3 ani, desi acesta este un analgezic puternic, interzis copiilor sub 15 ani. A spus cã i-a dat un Fervex, pentru cã bãiatul se simtea rãu.

Va fi evaluatã la clasã de un inspector scolar

Dacã initial i-a spus inspectorului scolar general cã e de acord sã se pensioneze, ulterior, a revenit asupra discutiei. „De ce sã mã pensionez. Nu sunt bolnavã, nu sunt rãcitã, mie îmi plac copiii!”. Le cumpãrã suc si nu a fost niciodatã agresivã cu ei. „Uneori, doamna educatoare este incoerentã, sare de la o idee la alta, nu percepe sensul întrebãrilor care i se pun. Nu e violentã. Tot ceea ce au reclamat pãrintii se confirmã, doar cã dumneaiei nu este un real pericol pentru copii dacã ar sta cu ei în clasã. E depãsitã însã de situatie si nu poate stãpâni copii de 3-4 ani. Îi lasã sã facã ce vor. De luni, timp de o sãptãmânã, un inspector îi va evalua activitatea didacticã la clasã. I-am rugat pe pãrinti sã îi aducã pe copii la grãdinitã, pentru ca doamna sã poatã fi evaluatã. Medicul de medicina muncii îi va cere o nouã expertizã. Bine ar fi, însã, dacã doamna ar întelege sã se pensioneze”, a declarat prof. Gabriela Plãcintã, inspector scolar general în cadrul ISJ Vaslui. Dacã dupã perioada de evaluare, pãrintii vor refuza în continuare sã îi aducã pe copii la grãdinitã, directorul scolii nu o va putea ponta pentru activitatea la clasã si riscã desfacerea contractului de muncã.

Educatoarea, cercetatã penal

Nici conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Vaslui nu a rãmas indiferentã la cele sesizate de pãrintI în mass-media localã si centralã. Politistii vasluieni au deschis o anchetã în în acest caz. „Am dispus trimiterea unei echipe în sat, care sã declanseze o anchetã la grãdinitã. În functie de medicamentele administrate copiilor, de efectele produse în timp, vom da o solutie în acest dosar, prin Parchet. Din ceea ce se contureazã pânã acum, educatoarea va fi cercetatã pentru rele tratamente aplicate minorului”, a declarat Mihai Carp, inspectorul-sef al IPJ Vaslui. Pãrintii celor 18 prescolari de la grãdinita din Sãlceni sunt hotãrâti sã nu-si mai lase copiii la cursuri pânã când educatoarea nu va fi înlocuitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.