spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Deputatul Nica, declarat colaborator al fostei Securităţi

- Advertisement -

Deputatul social-democrat susţine că a fost ameninţat să devină colaborator pe cand era minor, însă că nu a dat niciodată note la securitate. „Mi s-au încălcat mai multe drepturi în acest proces”, susţine Nica despre decizia pronunţată luna trecută de magistraţii bucureşteni
Deputatul Ciprian Nica a fost declarat colaborator al fostei Securităţi printr-o decizie pronunţată de magistraţii Curţii de Apel de la Bucureşti, în urma unui proces care a început în decembrie 2008. „Admite acţiunea. Constată calitatea pârâtului de colaborator al Securităţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, este verdictul dat la începutul lunii trecute de instanţa de la Bucureşti şi pe care deputatul Ciprian Nica l-a contestat deja în recurs, cu solicitarea de a fi repus în termen la prima instanţă pentru o eroare. „Mi s-au încălcat mai multe drepturi în acest proces. Faptul că eu am plătit expertiza pe 16 august şi am transmis la două zile prin fax documentele care atestă plata iar acestea, la ultimul termen, pe 9 octombrie, nu existau la dosar, cum poate fi interpretat? Instanţa nu a luat la cunoştinţă de faptul că eu am plătit această expertiză şi a decis în consecinţă, tocmai de aceea m-am adresat în recurs Înaltei Curţi şi am solicitat repunerea pe rol pentru a corecta această eroare”, ne-a declarat deputatul Nica.
Acesta a mai adăugat că, referitor la pretinsa sa calitate de colaborator al fostei Securităţi, nu are să-şi facă nici un fel de reproş, întrucat la vremea respectivă era elev iar angajamentul i s-ar fi luat prin intimidare. Conform Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), care a cerut instanţei să certifice calitatea de colaborator al Securităţii, în timp ce era elev la Liceul de Muzică şi Arte Plastice de la Ploieşti, Ciprian Nica ar fi semnat o colaborare cu fostul organ de represiune “pentru a asigura o supraveghere cât mai bună a mediului de elevi”. Sub numele de „Bratosin”, Nica ar fi fost desemnat să dea note despre colegii săi, care ar fi ascultat postul de radio “Europa Liberă”. Deputatul spune că nu are ce să-şi reproşeze deoarece nu „a turnat” pe nimeni. „Acele note nu îmi aparţin şi tocmai asta am cerut să se constate prin expertiză. Este adevărat, am fost constrans să semnez acel angajament, altfel aş fi fost exclus din şcoală. Nu am colaborat însă niciodată efectiv cu fosta Securitate”, a mai declarat Ciprian Nica, care spune că va merge pană la instanţele europene pentru a-şi infirma statutul de colaborator al fostei securităţi. Ciprian Nica este candidat din partea PSD pentru un nou fotoliu de deputat în Colegiul 1 Focşani.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.