spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Ciurariu, prioritate zero în Colegiul Negresti! (foto)

- Advertisement -

Se anuntã un rãzboi rece în orasul primarului Voicu

RÃZBOI Colegiul de deputati Negresti este în stare de alertã, dupã ce liderii USL au decretat, ieri, „instructie ca pe front pânã la alegeri”, pentru ca inamicii politici sã nu poatã câstiga voturi, fie cã este vorba de candidatul PP-DD sau de cel de la PDL. Pesedistii si liberalii îsi dau mâna la Negresti si anuntã cã îl vor scoate deputat pe Florin Ciurariu cu un scor record pe judet, desi sunt voci cã PDL cautã sã cumpere voturi în zonã prin intermediul unui interlop de loc din Negresti, „care a fãcut multe potlogãrii si a fost turnãtor”, cum explicã Dumitru Buzatu, presedintele PSD. Acest individ care s-ar ocupa de afaceri media prin Bucuresti, anuntã liderii judeteni ai USL, ar fi mers la primarii din acest colegiu si ar fi spus cã plãteste spãgi grase pentru ca Rãzvan Murgeanu, candidatul democrat-liberalilor la postul de deputat, sã câstige cât mai multe voturi în zonã. USL anuntã cã, pe acest colegiu, va urma o lunã de foc, în timp ce PDL si PP-DD au sanse aproape nule de a prinde mandate în zona Negresti. Alãturi de Ciurariu, USL vrea sã câstige al treilea mandat de senator pe Colegiul Vaslui pentru Doina Silistru.

Florin Ciurariu este, dintre toti candidatii USL la Parlamentul României din judetul Vaslui, cel mai aproape de un mandat de deputat. Asta pentru cã, pe Colegiul Negresti, de ieri, s-a declansat o actiune politicã fãrã precedent. Primari sau viceprimari din 13 comune (colegiul Negresti are 14 comune, plus orasul cu acelasi nume) au venit ieri la lansarea candidatului USL la Camera Deputatilor. Mesajul transmis de primarii si viceprimarii USL este clar: peste 60% din populatie va fi mobilizatã sã iasã la vot si sã dea votul candidatului USL. Florin Ciurariu va face echipã, în aceastã campanie, cu senatorul Doina Silistru, care vrea sã prindã un al treilea mandat în Senatul României.

Situatia pe Colegiul de deputati Negresti este cât se poate de clarã: PSD si PNL au 12 din cele 15 primãrii de comunã din zonã, plus primãria orasului Negresti. În plus, primarul de la Cozmesti, Hristache Sima, desi creditat ca fiind la PRM, a venit ieri la sedinta de la Negresti si a anuntat cã va sprijini cu tot electoratul din Cozmesti candidatura lui Florin Ciurariu. O altã comunã cu un primar de altã culoare politicã decât USL, Codãesti, a anuntat prin vocea viceprimarului cã va obtine un rezultat de cel putin 60% în favoarea candidatului USL la Camera Deputatilor. Doar Dãnesti iese din acest tablou politic cu USL pe post de dirijor principal în obtinerea mandatelor de deputat si senator de Vaslui (Colegiul Senat Vaslui include trei colegii de deputati: Vaslui, Vaslui rural si Negresti). „A venit vremea pentru alesii nostri locali, confirmati la alegerile din iunie a.c., sã explice electoratului cã avem nevoie de un Guvern stabil, care sã fie alãturi de popor. Oricând veti avea nevoie de mine, veti gãsi în mine un aliat atunci când veti avea probleme în comunitãtile pe care le reprezentati si vom merge împreunã la Guvern sã cãutãm solutii. S-au spus tot felul de lucruri în ultima perioadã despre USL, însã aceste declaratii ne-au adus si mai mult alãturi, desi s-a tot spus cã uniunea noastrã se va rupe. Am si o serie de mesaje pentru militantii USL: aveti misiunea de a tine în prizã militantii unora dintre adversarii nostri politici. Pentru a fi siguri cã viitorul guvern este al USL, trebuie sã avem toti cei zece parlamentari din partea Uniunii la nivelul judetului, ceea ce anticipez cã se va întâmpla, desi cred cã si alte formatiuni vor fi reprezentate în Parlament, datoritã legii electorale”, a spus Ciurariu.

„Nu spun cã voi face drumuri sau scoli”

Candidatul la Camera Deputatilor a atras atentia primarilor cã nu va merge în campanie pe promisiuni desãntate. „Nu merg în campanie electoralã sã fac drumuri, scoli, vreau sã spun oamenilor cã voi sustine proiectele primarilor, ale celor pe care ei i-au ales în fruntea primãriilor, asta e misiunea unui parlamentar. Un proiect important în atentia mea ca viitor deputat de Negresti va fi redeschiderea Spitalului orãsenesc, este un obiectiv care tine de minima civilizatie, de a avea apã, canalizare sau un serviciu medical aproape de tine. Fac echipã alãturi de doamna senator Doina Silistru si cred cã vom reusi sã spunem oamenilor tot ceea ce vor sã afle în perioada campaniei electorale”, a anuntat Ciurariu, care a mai precizat cã va duce o campanie curatã, fãrã atacuri. Vasile Mihalachi a detonat, în stilul caracteristic, bomba acestor alegeri, arãtând si miza campaniei electorale. „Ar fi culmea sã nu câstigãm acest colegiu, mai ales cã atât eu, cât si dl. Bichinet suntem de aici! Toti cei care ati venit la aceastã lansare – primari, viceprimari sau consilieri locali – trebuie sã fiti alãturi de noi, altfel usa mea si a dlui Bichinet se va închide pentru urmãtorii patru ani la Consiliul Judetean! Eu nu sunt asa diplomat si vã spun cum vãd lucrurile. Trebuie sã scoateti la vot peste 50% din populatie din fiecare comunitate pe care o reprezentati. Argumentul meu este suprem: dacã nu votãm cei doi oameni care sunt din judetul Vaslui (Florin Ciurariu si Doina Silistru, n.r.) si votãm pe unul venit de la Bucuresti (Rãzvan Murgeanu, candidatul PDL la Colegiul deputati Negresti, n.r.) atunci sã stiti cã veti merge si veti sta la Bucuresti timp de patru ani, sã vã rezolve problemele. Vreti pensii, vreti salarii, vreti locuri de muncã, vrem spital deschis, nu mai vrem hârâiala asta între presedinte si premier, de asta trebuie sã mergem la vot cu cãtel si purcel sã votãm USL! Nu cã vreau eu, am cu ce sã trãiesc, dar trebuie ca toti oamenii din acest judet sã trãiascã decent. Oare credeti cã pe cel de la Bucuresti care îl votati o sã-l doarã cã nu curge apa, când pleacã de aici? Nu. De asta votati oamenii din judetul nostru”, a spus Mihalachi.

Rãzvan Murgeanu, sprijinit din umbrã de „unul care umblã cu potlogãrii”

Candidatul PDL, Rãzvan Murgeanu, este cel care, sustine el, a semnat contractele de finantare pentru o serie de drumuri judetene si interjudetene (cazul drumului Iasi-Vaslui). În acest colegiu, doar comuna Dãnesti ar fi de partea sa, teoretic, pentru cã, în realitate, oamenii din aceastã localitate nici nu vor sã audã de PDL. Sansele de reusitã sunt nule pentru Murgeanu, desi liderii USL Vaslui acuzã o serie de practici ale fostului secretar de stat din Ministerul Dezvoltãrii Regionale. „Acest domn Murgeanu este mâna dreaptã a Elenei Udrea. Sã fim întelesi. Avem de luptat cu tertipurile PDL în acest colegiu, partid care si-a revopsit fatada. Acest domn Murgeanu este acelasi Murgeanu de la ministerul lui Udrea care tinea primarii pe la usile lui, când era la putere si fãcuse o comisie de 12 asa-zisi specialisti care îti aprobau sau nu proiectele, cu aere de atoatestiutori. Nu s-a întâmplat nimic timp de trei ani cu proiectele acestui domn Murgeanu, au venit cu documentele la CJ Vaslui înapoi, cu camionul! Acuma, acest domn si-a gãsit un binefãcãtor care ar fi de loc din Negresti si umblã pe la usile primarilor de la USL cu tot felul de spãgi. Este vorba de unul care este cunoscut drept turnãtor, unul care s-a remarcat prin potlogãriile fãcute de-a lungul anilor si care acum vine sã arunce cu bani aici. Ei bine, acest domn Murgeanu le promite primarilor cã le dã spagã dacã îi dau 50% sau 30% din voturi sau cine stie cât mai vrea el. Sã facem instructie de rãzboi aici, în Colegiul Negresti! Nu poti sã-ti bati joc de oameni timp de trei ani si jumãtate si sã vii peste noapte sã te prezinti nu stiu ce candidat, care dã vaci cu lapte, drujbe sau alte chestii”, a acuzat Buzatu.

Comuna Stefan cel Mare propune un record pentru Moldova: 92% pentru Ciurariu!

Primarii comunelor din Colegiul Negresti spun, la unison, cã vor obtine minim 60% din voturi în favoarea lui Florin Ciurariu, care are asigurat astfel locul în Camera Deputatilor, odatã ce va închide colegiul. Totusi, punctul pe i în sedinta de ieri l-a pus primarul de la Stefan cel Mare. „Nu am auzit niciun coleg sã spunã cã va obtine 90% din voturi. De ce? Cred cã trebuie sã ne gândim cu totii la procentul pe care-l putem obtine si sã luptãm sã fie cât mai mare. La forta pe care o avem în acest colegiu trebuie ca dl. Ciurariu si doamna Silistru sã câstige cu peste 80% din voturi! Ori discutãm bãrbãteste si mergem pe un minim de 70-80% si vom fi cei mai buni din tarã, fie mergem pe un 50% plus unu, însã sã nu ne mire dacã vom pierde pe mâna noastrã dacã vom gândi asa”, a tunat Mihai Moraru, în timp ce în salã s-a lãsat tãcerea. Primarii din Rebricea, Rafaila, Todiresti, Osesti sau viceprimarul de la Codãesti au anuntat cã USL va obtine un minim 60% din voturi în favoarea viitorului deputat USL de Negresti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.