spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Stefan Procopiu, ultima sutã de metri pânã la Bal (foto)

- Advertisement -

Liceenii vasluieni ard de nerãbdare: de vineri seara se deschide oficial sezonul lor, încep balurile de boboci. Dacã cei mici au emotia începutului, liceenii din clasele mai mari au pe umeri responsabilitatea reusitei petrecerilor de bun-venit pe care le organizeazã pentru bobocii liceelor lor. Balul de la Stefan Procopiu este unul dintre evenimentele care dau tonul petrecerilor liceenilor de anul acesta.

Numai mâine, nu-i poimâine si se dã startul balurilor de boboci. Unii mai timizi, altii mai dezinvolti, liceenii aflati la început de drum vor pãsi în lumina reflectoarelor pentru a-si convine colegii mai mari, dar si profesorii, cã pânã acum nicio generatie nu a mai fost tare ca a lor. Bobocii de la Stefan Procopiu, colegii lor de clasa a XI-a si profesorii sunt pe ultima sutã de metri cu pregãtirile pentru balul care va avea loc vineri, în discoteca de la Arsenal. Bobocii vor trebui sã facã fatã traditionalelor probe de foc în care sã-si demonstreze prezenta de spirit, istetimea si niscaiva calitãti artistice; unde mai pui cã din rândul lor un juriu cu ochi critic îi va alege pe cei ce vor purta cu mândrie, pânã la anul pe vremea asta, titlul de Miss si Mister Boboc. Una din traditiile nescrise ale liceelor vasluiene îi face responsabili de organizarea acestor baluri pe liceenii din clasele a XI-a, o responsabilitate pe care, an de an, fiecare generatie o acceptã cu entuziasm, pentru cã vorba aia, ce prilej poate mai fi bun, decât organizarea unui bal, pentru ca o gascã de tineri ” zãbãuci” sã demonstreze cã au crescut, cã sunt descurcãreti si responsabili!?! Unde mai pui cã, de la început pânã la sfârsit, fiecare generatie are orgoliul ei. De mai bine de zece ani, la Stefan Procopiu echipa care organizeazã petrecerile bobocilor se strânge în jurul Ionelei Cocea, profesoarã de sport, iar anul acesta, când a dat startul, fãrã sã stea pe gânduri, Laura, Mãdãlina, Xena, Tom, Alex, Larisa, Ghitã si Simona au spus „prezent”. „Pentru noi, balul are o însemnãtate aparte, din punctul nostru ca si organizatori dãm tot ce avem mai bun pentru cã si anul acesta vrem sã dovedim cã avem cei mai buni boboci, cã avem cu ce sã ne mândrim. Pentru mine, si sunt sigurã cã nici pentru colegii mei, nu a fost greu sã decidem dacã sã ne implicãm sau nu în organizarea balului, este una din cele mai bune ocazii în care putem sã ne dezvoltãm capacitãtile de comunicare si de lucru în echipã. Suntem aproape de final, nu pot spune cã a fost greu sau usor, cred cã ne-am descurcat, dar asta se va vedea vineri searã”, ne-a spus Laura.

Balul, sãptãmâni întregi de muncã si 2-3 ore de strãlucire

De la o generatie la alta, pretentiile pentru organizarea unor astfel de evenimente cresc si putini sunt cei care, în asteptatea unui astfel de spectacol sau dupã ce iau parte la el, se gândesc la ce înseamnã sã pui în scenã un astfel de eveniment. Munca celor 9 tineri care se ocupã de organizarea Balului Bobocilor de la Stefan Procopiu a început în urmã cu 4-5 sãptãmâni, iar una dintre fete ne-a spus cã, desi nu se astepta, alegerea bobocilor a fost un pas chiar dificil .”Fetele au venit în numãr foarte mare la preselectie, dar bãieti mai putini, ne-am strãduit putin sã-i convingem, le-am garantat cã nu au ce pierde si i-am asigurat cã cel putin se vor alege cu multã distractie si cu o gascã de prieteni. N-aveau încredere în ei”, ne-a zis Mãdãlina. Laura, Mãdãlina, Xena, Tom, Alex, Larisa, Ghitã si Simona au fãcut de toate. „La capitolul sponsori, mai greu, dar ne-am descurcat. Cu bobocii am fãcut echipã bunã, i-am ajutat la repetitii, le-am mai dat câte un sfat, vorba aia noi am mai avut de-a face cu balurile. În fiecare zi, fãrã exceptii am fãcut repetitii, moment cu moment pentru fiecare echipã, nici nu-mi mai aduc aminte în ultima vreme sã fi ajuns direct acasã, imediat dupã ore”, ne zice Alex, mândru de el si de echipa lui. Ne-au spus si ei, dar ne-a confirmat si profesoara care-i supravegheazã si care-i struneste, cã la ei la liceu nu se poartã „învoirea pentru bal”, toatã munca au fãcut-o dupã orele de curs. Pânã la seara cea mare nu mai e mult si munca parcã se înteteste, fac repetitiile finale, repetã ore întregi spectacolul cap-coadã, cele 6 perechi si „mentorii” lor vând bilete si aranjeazã ultimele detalii, pazã, sonorizãri, DJ si petrecerea de dupã. Echipa balului de la Stefan Procopiu asteaptã vineri searã 500 de spectatori cãrora le promit o searã de exceptie si bagã mâna în foc cã nimeni nu va socoti prea mult cei 10 lei care-i presupun costul biletului, chiar dacã anul acesta nu si-au permis sã invite artisti sau formatii de renume.

Tema balului, asul din mâneca fiecãrui liceu

Nu am reusit sã identificãm cu certitudine când a apãrut petrecerea tematicã în practica organizãrii unui bal de boboci, dar astãzi „tema balului” este unul dintre motivele care stârneste cea mai mare competitie între licee. Pustii ne mãrturisesc cã s-au mai orientat pe ici pe colo de temele pe care le vor aborda colegii lor, dar asta numai pentru a fi siguri pânã în ultima clipã cã povestea balului lor este dintre cele mai originale cu putintã. Echipele de organizatori de pe la fiecare liceu duc adevãrate lupte între ele pentru cea mai originalã idee, miza lor fiind realizarea unui spectacol, nu numai organizarea unui concurs de frumusete. Nici unul dintre tinerii cu care am vorbit nu a vrut sã deconspire tema în jurul cãreia au construit povestea balului de anul acesta. „Ne pare rãu, dar ãsta e secretul nostru, de sãptãmâni îl protejãm, asta e elemental surpizã, mizãm pe originalitate, vã pot spune doar cã ne-am gândit mult, fiecare a propus diverse teme de la Adam si Eva, la cele inspirate din filmele cu cowboy, ne-am expus pãrerile, iar împreunã cu doamna profesoarã am ales-o cu sigurantã pe cea mai bunã. Nici mãcar colegii nostri din liceu nu o stiu, iar pe ceilalti care ne-au întrebat am avut grijã sã-i ducem în eroare”, ne-a spus Tom, cu zâmbetul pe buze.

Bobocii

Pe boboci i-am gãsit ieri în sala de sport, erau repetitii la proba „la alegere”. Nu ne-au dezvãluit prea mult, doar ne-au spus cã spectatorii vor avea parte de momente de cântece, dans, pantominã, teatru si chiar si-un minirecital de pian.

Tinerii de clasa a IX-a sunt încântati, de acum sunt fete si bãieti mari si se aflã la început de drum, un drum pe care pãsesc timid cum ei însãsi recunosc. „Dacã e sã fim sinceri, cred cã la început nu am avut încredere în noi, cred cã multi ne-am gândit cã o sã ne facem de râs, pe scenã în fata liceului, dar usor-usor, colegii nostri mai mari ne-au convins cã nu avem ce pierde. Am munci mult, nu pot sã zic, dar ne-am si distrat, nu conteazã cine va câstiga vineri seara, cu totii ne vom bucura, în 5 sãptãmâni am ajuns sã ne tratãm ca fratii”, ne-a spus, ceva mai curajoasã, una dintre boboace.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.