spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Explozie a unei maşini în sud-estul Turciei: un mort şi 18 răniţi

- Advertisement -

O maşină capcană ce a vizat un vehicul militar a explodat duminică în sud-estul Turciei omorând un copil în vârstă de 11 ani şi rănind 18 persoane, au anunţat responsabili turci, potrivit Reuters.

Explozia s-a produs în momentul în care un vehicul blindat al forţelor speciale de poliţie a intrat în oraşul Semdinli, din provincia Hakkari, la graniţa cu Iranul şi Irakul, o zonă de conflict între forţele turce de securitate şi rebelii separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Majoritatea celor răniţi erau pietoni, dintre care doi sunt grav răniţi. Poliţiştii aflaţi la bordul vehiculului blindat au suferit răni uşoare, potrivit agenţiei de presă Dogan.

‘Acest atac laş a avut loc în vecinătatea locului unde se sărbătoresc căsătoriile. Din nefericire, au fost pierderi în rândul civililor’, a declarat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul unei reuniuni a partidului său, AKP (Partidul Dreptăţii şi Justiţiei), referindu-se, de asemenea, la moartea unui copil în vârstă de 11 ani.

Poliţia a lansat o anchetă pentru a-i identifica pe autorii atentatului, până în prezent nerevendicat, şi a găsi eventuale maşini capcană parcate în apropierea locului unde a avut loc explozia, au precizat surse din cadrul forţelor de securitate.

PKK, inclus pe lista organizaţiilor teroriste în Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, a trecut în 1984 la lupta armată. Peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe politice de la declanşarea acestui conflict.

Luptele din rebelii PKK şi forţele turce s-au intensificat în cursul verii, o agravare a situaţiei pe care guvernul de la Ankara o pune pe seama războiului civil din Siria. Premierul Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad, că îi înarmează pe membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.