spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Niţu Tiberiu Mihail, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror general; Irimie Ioan, propunerea pentru procuror-şef al DNA

- Advertisement -

Procurorul Niţu Tiberiu Mihail este propunerea pentru funcţia de procuror general al României, a anunţat joi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Potrivit legii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul Irimie Ioan este propunerea pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat joi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Potrivit legii, numirea procurorului-şef al DNA se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

***

Niţu Tiberiu Mihail – propus pentru funcţia de procuror general al României (biografie)

Procurorul Niţu Tiberiu Mihail este propunerea pentru funcţia de procuror general al României, a anunţat joi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Procurorul Tiberiu Mihail Niţu s-a născut pe 31 iulie 1971.

Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1991-1995); master la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Drept (2004-2006).

Şi-a început cariera de magistrat în 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, unde a fost procuror stagiar (nov. 1995-nov. 1997), procuror (dec. 1997 – ian. 1999), prim-procuror adjunct (febr. 1999-febr. 2002) şi prim-procuror (febr. 2002-febr. 2005).

Procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Prahova (mart. 2005-iul. 2006) şi procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova (aug. 2006-aug. 2007).

Prim-adjunct al Procurorului General (sept. 2007-iun. 2011), apoi procuror (iul.-sept. 2011) la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din octombrie 2011, Mihail Tiberiu Niţu este inspector judiciar la Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ioan Irimie – propus pentru funcţia de procuror-şef al DNA (biografie)

Procurorul Ioan Irimie este propunerea pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat joi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Ioan Irimie s-a născut la 22 iulie 1954.

A absolvit Liceul Teoretic ‘George Bariţiu’ din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (1978).

A fost profesor asimilat la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (1992-1997), Facultatea de Drept a Universităţii ‘Bogdan Vodă’ Cluj-Napoca (1994-1998), Facultatea de Drept a Universităţii ‘Dimitrie Cantemir’ din Cluj-Napoca (2000-2002).

Ioan Irimie a lucrat la parchetele din Cluj, la Parchetul General (când a fost cooptat în echipa de procurori care au instrumentat dosarul lui Miron Cozma privind mineriada din 1990).

A fost şeful Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), funcţie din care a fost revocat în octombrie 2005 de procurorul-şef al DNA, Daniel Morar.

În anul 2006 a fost procuror pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu. Până la finele lui 2006, a rămas procuror în structura DNA, după care şi-a cerut transferul la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

În ianuarie 2010, procurorul-şef Daniel Morar l-a rechemat la DNA, în structura Serviciului Teritorial Cluj, unde se află şi în prezent.

Ioan Irimie a instrumentat mai multe dosare importante, printre care cel al fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru, dosarele ‘Costeşti’ şi ‘Stoeneşti’, care vizau evenimente petrecute în timpul mineriadelor din 1999.

A primit, prin Decret prezidenţial, Diploma ‘Meritul Judiciar’ Clasa a II-a (1995).

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.