spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Iaşiul intră în competiţia reciclării

- Advertisement -

Municipiul Iaşi participă alături de alte 20 de oraşe din ţară la competiţia de colectare selectivă a deşeurilor, eveniment care se va desfăşura sub titulatura ‘Bătălia pentru oraşul Reciclării’, a anunţat, marţi, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Potrivit sursei citate, aceasta este o întrecere între oraşe pentru a stimula colectarea selectivă în rândul populaţiei, localitatea victorioasă urmând să primească titlul de ‘Oraşul Reciclării’ şi marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată, cu un design modern şi un impact cât mai mic asupra naturii, în valoare de aproximativ 15.000 de euro.

Sebastian Buraga a explicat că această competiţie se desfăşoară timp de şase luni, în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, timp în care vor fi măsurate cantităţile de deşeuri colectate în containerele speciale pentru hârtie, plastic sau metal-sticlă. De asemenea, organizatorii vor avea în vedere şi calitatea serviciului de colectare selectivă. În acest sens, va fi punctat aspectul containerelor speciale, curăţenia punctului gospodăresc şi dacă populaţia foloseşte corect recipientele pentru fiecare deşeu reciclabil.

Astfel, Iaşiul a intrat în competiţie cu Braşov, Cluj Napoca, Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Craiova, Deva, Focşani, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea şi Zalău.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.