spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Bărbatul care a intrat cu un topor într-un oficiu poştal din sectorul 6 a fost reţinut

- Advertisement -

Bărbatul care a intrat, marţi, cu un cuţit şi un topor într-un oficiu poştal din sectorul 6 a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Judecătoriei sectorului 6 cu propunere de arestare preventivă, au afirmat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Pe de altă parte, potrivit acestora, poliţiştii au adus în Capitală un bărbat care se pare că l-ar fi însoţit pe învinuit la Bucureşti. Cel adus în Capitală va fi audiat de procurori pentru a se stabili dacă a fost implicat sau nu în incidentul de la oficiul poştal. „Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 25 Poliţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Niedbala Florian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de arme albe”, a declarat anterior Sebastian Mierliţă, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6.
El a spus că urmează să se stabilească ce măsuri preventive vor fi luate împotriva învinuitului, cercetările fiind în curs de desfăşurare. „Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale s-a reţinut următoarea situaţie de fapt – astăzi, în jurul orei 10,30, învinuitul a pătruns în incinta Oficiului poştal nr. 23, situat pe strada Romancierilor, nr. 1, sector 6, fiind înarmat cu un topor şi un cuţit cu lamă de aproximativ 20 de cm. Aici, învinuitul a ameninţat mai multe persoane şi a reuşit să lipsească de libertate în mod ilegal un bărbat şi o femeie, manifestându-se în mod violent atât faţă de aceste persoane, cât şi faţă de bunurile din incinta oficiului poştal, lovind şi distrugând cu toporul pe care îl avea asupra sa mai multe bunuri”, a afirmat procurorul.
El a spus că bărbatul a premeditat săvârşirea infracţiunilor, întrucât duminică a venit din provincie în Bucureşti, s-a cazat la un hotel, iar luni a identificat în apropierea acestei unităţi hoteliere oficiul poştal unde s-a petrecut incidentul şi după ce l-a analizat şi a stabilit că este corespunzător s-a hotărât să comită faptele de care este învinuit. „Din contactul pe care l-am avut cu acesta şi audierea sa nu rezultă date sau indicii că acesta ar avea probleme psihice sau să creeze o îndoială cu privire la starea sa psihică”, a declarat Sebastian Mierliţă.
El a menţionat că învinuitul e cunoscut cu antecedente penale, dar este reabilitat. „A fost condamnat în 1997 pentru vătămare corporală din culpă cu ocazia unui accident rutier”, a adăugat procurorul.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.