spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

JUDECĂTORUL VASILE CURPĂN ȘI “AVOCATUL” VASILE BOTOMEI, URMĂRIȚI PENAL DE PARCHET

- Advertisement -

Judecătorul Vasile Curpăn și Vasile Botomei, autointitulat avocat, sunt urmăriți penal pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Procurorii au ridicat de la cele două imobile folosite de Vasile Botomei chitanțiere, ștampile, registre și sisteme de stocare a datelor informatice. Atât de intimidat a fost Botomei de acțiunea procurorilor, încât ieri, într-un ziar local, a dat anunț că “Baroul” condus de el organizează examen de admitere pentru avocați stagiari și avocați definitivi. Din Comisia de evaluare, spune Botomei, va continua să facă parte același judecător Vasile Curpăn.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a început urmărirea penală a judecătorului Vasile Sorin Curpăn, magistrat la Judecătoria Bacău, și a lui Vasile Botomei, autointitulat decan al Baroului Bacău. “Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău se află dosarul nr.806/P/2012, în care se efectuează cercetări față de învinuitul Curpăn Vasile Sorin, pentru săvârșirea în formă de complicitate a infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și folosirea fără drept a denumirilor de , și , și față de învinuitul Botomei Vasile, pentru săvîrșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea fără drept a denumirilor de , și și exercitarea fără drept a unei profesii.

La data de 10.10.2012, s-a dispus începerea urmăririi penale față de ambii învinuiți”, se arată într-un comunicat trimis Ziarului de Bacău de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Reamintim că, în septembrie, la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel a fost depusă o plîngere penală semnată de o tînără, absolventă de Drept, care îi acuză pe cei doi de înșelăciune, fals și uz de fals. Aceasta susține că judecătorul Curpăn, pe care l-a cunoscut pe Facebook, i-a promis “că o face el avocat” și a trimis-o la Vasile Botomei ca să-și dea examenul de intrare în avocatură.

Fără să știe că avocații “școliți” la Botomei nu au drept de practică în instanță, fata a acceptat să susțină, la “Baroul” lui Botomei, examenul de admitere. Din Comisia de evaluare au făcut parte chiar Botomei și judecătorul Curpăn. Cel din urmă, susține tânăra, i-a dat subiectele, i-a dictat și răspunsurile, a corectat și lucrarea, i-a dat și notă, declarînd-o admisă. Toată această distracție a costat-o 4.000 de lei, din care 400 de lei ar fi ajuns în buzunarul judecătorului Curpăn. Conform legii, examenul de intrare în avocatură este organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România. În Bacău nici nu se mai organizează examen, absolvenții de Drept de aici fiind examinați la Baroul din Iași. Cu toate acestea, judecătorul Curpăn nu se consideră vinovat pentru participarea în comisia de evaluare și la examinarea organizată de Baroul lui Botomei. Mai mult decât atât, el susține că merita banii primiți de la Botomei.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a dispus însă urmărirea penală a celor doi. Procurorii i-au chemat la audieri atît pe cei învinuiți, cât și pe tînăra care acuză că a fost înșelată. Anchetatorii au ridicat de la cele două imobile din Bacău folosite de Vasile Botomei (“Baroul Bacău” și Bartolo), chitanțiere, ștampile, registre și sisteme de stocare a datelor informatice.

În ceea ce-l privește pe judecătorul Vasile Curpăn, acesta riscă să fie suspendat din magistratură dacă procurorii declanșează acțiunea penală și îl trimit în judecată. Momentan, magistratul își desfășoară nestingherit activitatea. “De la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu am primit nimic pînă acum, nu s-a luat nicio măsură față de judecătorul Vasile Curpăn. E posibil să se dispună suspendarea lui, dar nu avem cunoștințe despre stadiul cercetărilor. Dacă se impune punerea în mișcare a cercetării penale, se dispune suspendarea judecătorului. Cînd vom fi înștiințați despre vreo măsură de acest gen, o vom pune în aplicare și o vom aduce la cunoștința publică”, ne-a declarat președintele Judecătoriei Bacău, Laurențiu Pădureanu.

Botomei: “Se va da NUP”

Atît de intimidat a fost Botomei de acțiunea procurorilor, încât a făcut publică intenția de a organiza în continuare examen de admitere în avocatură. El a publicat, într-un ziar local, un anunț referitor la organizarea, de către “Baroul” pe care îl conduce, a examenului de admitere pentru avocați stagiari și avocați definitivi. Mai mult decât atât, din comisia de evaluare, susține Botomei, va face parte, pe lângă alte nume, și judecătorul Vasile Curpăn. “M-au chemat la audieri la Parchet, dar, vă spun eu, se va da neînceperea urmăririi penale. Și, bineînțeles, vom organiza în continuare examen de admitere.

Taxa de examinare este de 2.000 de lei, iar dacă va fi declarat admis, candidatul va mai plăti o taxă de înscriere în Barou de 2.000 de lei. Vom elibera chitanță pe care va scrie pentru că noi funcționăm ca organizație profesională. 10 la sută din acești bani le revin membrilor Comisiei de evaluare din care va face parte și judecătorul Vasile Curpăn”, explică Botomei. Judecătorul Vasile Curpăn nu a răspuns, ieri, la telefon pentru a confirma sau nu participarea în continuare la examinările organizate de “Baroul” lui Botomei.

Procurorii sunt acuzați că cedează presiunilor

Plîngerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel dar și acțiunile precedente inițiate de adevăratul Barou Bacău l-au enervat la culme pe Vasile Botomei. Acesta declară război “mafiei din avocatură” și bombardează Parchetul cu plîngeri penale pe numele tuturor celor care au avut ac de cojocul “Baroului” pe care îl conduce. “Ne aflăm într-un război! Eu duc acțiuni de apărare și dușmanii din Baroul concurent se folosesc de traficul de influență pe care o au potrivit statutului lor, prin exercitarea de presiuni asupra unora dintre procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie și Curtea de Apel.

Mafia din avocatură, reprezentată prin Baroul Bacău, se va convinge că acțiunile făcute sunt lipsite de eficiență juridică”, arată Vasile Botomei. Unul din cei spre care Botomei își îndreaptă armele este decanul Baroului Bacău, Gigi Nucu Candet. Botomei îl acuză de denunț calomnios și cere chiar urmărirea penală. Decanul Baroului a refuzat să comenteze acțiunile lui Vasile Botomei.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.